Uram so zlomenou rukou, Handlovský s dištancom na 12 zápasov

BRATISLAVA 19. januára (SITA) - Disciplinárna komisia Slovenského zväzu ľadového hokeja (DK SZĽH) potrestala dištancom na 12 zápasov útočníka MsHK Doxxbet Žilina Lukáša Handlovského za "sekeru" na protihráča z MHk 32 Liptovský Mikuláš Mareka Urama v minulotýždňovom piatkovom stretnutí 36. kola najvyššej súťaže Tipsport ligy 2017/2018.

Skúsený 43-ročný útočník Uram má po zákroku dvojitú zlomeninu ruky a dĺžka jeho absencie sa odhaduje na dva až tri mesiace. "Je možné, že Handlovskému trest prekvalifikujeme na podmienečný, no zrejme nie po polovici, teda šiestich zápasoch. Hráč si bude musieť odsedieť dlhšiu časť trestu," uviedol pre denník Šport predseda DK SZĽH Rastislav Jakubovič.

"Disciplinárka" na štvrtkovom zasadnutí dala stop na jeden zápas kapitánovi HK Dukla Trenčín Brankovi Radivojevičovi a obrancovi MHk 32 Liptovský Mikuláš Jakubovi Nemcovi. Spomenutí hokejisti v stretnutí 37. kola v nedeľu 14. januára do seba "skočili" a naznačili údery hlavami, obaja tak chýbali svojim tímom v piatkových dueloch 38. kola.