Ukázať svetu skvelý hokej a krásy našej krajiny

KOŠICE – Svetový šampionát v ľadovom hokeji je vynikajúcou príležitosťou na prezentáciu Slovenska. 2019 IIHF majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji sa budú konať v Bratislave a v Košiciach od 10. do 26. mája. Ministerstvo dopravy a výstavby preto spojilo sily so Slovenským zväzom ľadového hokeja (SZĽH), aby zviditeľnili Slovensko nielen ako „hokejovú krajinu“. Hlavným cieľom spolupráce je osloviť návštevníkov šampionátu a presvedčiť ich, že Slovensko je nádherná krajina, ktorú sa oplatí spoznávať.

Ako bývalý aktívny športovec a dnes minister, ktorý má na starosti aj cestovný ruch, vidím veľký potenciál v tom, aby sme aj vďaka tomuto podujatiu prilákali na Slovensko množstvo fanúšikov a predstavili im krásy našej krajiny. Svetový šampionát je tým správnym miestom ukázať svetu neopakovateľnú hokejovú atmosféru a ošiaľ, ktorý môžu zažiť len u nás. Zároveň ich však chceme presvedčiť o tom, že dovolenka na Slovensku je dobrý nápad. Dôležité je, aby sa do našej krajiny s radosťou vracali,povedal minister dopravy a výstavby SR Arpád Érsek.

Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji nemajú iba športový rozmer. Je to skvelá príležitosť, ako odprezentovať našu krajinu v čo najlepšom svetle. Na Slovensko zavíta viac ako 700 novinárov a ich odkazy budú smerovať do všetkých končín sveta. Teší nás, že nielen samosprávy v dotknutých mestách, si uvedomujú dôležitosť blížiaceho sa podujatia. Vítame spoluprácu s Ministerstvom dopravy a výstavby SR v oblasti propagácie Slovenska a veríme, že sa nám spoločnými silami podarí našu krajinu pred zahraničnými návštevníkmi odprezentovať čo najzaujímavejšie a v čo najlepšom svetle,” povedal riaditeľ organizačného výboru 2019 IIHF MS v ľadovom hokeji Igor Nemeček.

Oficiálne logo kampane cestovného ruchu TRAVEL IN SLOVAKIA GOOD IDEA/DOVOLENKA NA SLOVENSKU DOBRÝ NÁPAD, bude súčasťou všetkých oficiálnych materiálov Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF), ktorá šampionát zastrešuje. Propagačné aktivity rezortu dopravy sa budú objavovať pred šampionátom aj počas jeho diania.

Domáci i zahraniční fanúšikovia budú mať k dispozícii informácie o našej krajine tak na štadiónoch, ako aj vo fanzónach v Bratislave a v Košiciach. Chceme im sprostredkovať čo najviac informácií o miestach, ktoré sa z hľadiska cestovného ruchu oplatí navštíviť,“ priblížil marketingový manažér 2019 IIHF MS Lukáš Donoval.

Slovensko ako hokejovú krajinu bude reprezentovať aj lokomotíva a vagóny, ktoré svojim vzhľadom šíria odkaz šampionátu po celom Slovensku. Medzi hlavnými dejiskami majstrovstiev, teda východom a západom, budú fanúšikov prevážať IC vlaky s príznačným názvom MACEJKO.

Teším sa, že sa hokejový šampionát vracia do Košíc a do Bratislavy. Množstvo fanúšikov totiž necestuje na majstrovstvá sveta iba kvôli samotným zápasom, ale chcú objavovať i nové zaujímavé miesta. A naša krajina im naozaj má čo ponúknuť, povedal držiteľ Stanley Cupu v sezóne 2002/2003, rodák z Košíc, Jiří Bicek.

Propagácia Slovenska v spojení s hokejom je aj súčasťou programu na popredných európskych veľtrhoch cestovného ruchu v Prahe, Moskve či v Berlíne, a rovnako v rámci našich zahraničných zastupiteľstiev cestovného ruchu.