Uhríkovi robí radosť prvorodený syn, s Liptákmi sa chce dostať do play off

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Káder na najbližšiu sezónu usilovne skladajú aj v Liptovskom Mikuláši. Jedným z prvých ohlásených podpisov bol útočník Michal Uhrík. Odchovanec klubu porozprával nášmu portálu o prebiehajúcej letnej príprave, o novinke v osobnom živote ako aj ambíciách v nadchádzajúcom ročníku.

„Leto trávim tak, že sa venujem rodinke a nášmu trojmesačnému chlapcovi. Užívame si spoločné chvíle. Na dovolenke som nebol, len tvrdo trénujem,“ rozhovoril sa 27-ročný krídelník. Ako naznačil, v čase najväčšieho boja proti pandémii ho zastihla veľmi milá udalosť– narodenie prvorodené syna. Ako zvláda starostlivosť o malého Miška? „Bez problémov. Samozrejme, manželka to má v malíčku a ja sa skôr pozerám a pomáham. Ale keď treba, prebalím a okúpem. Nerobí mi to žiadny problém.“

V období, keď panoval na Slovensku výnimočný stav, nebolo jednoduché pripraviť sa na príchod dieťaťa. „Priznám sa, mali sme obavy. Nepustili ma k pôrodu, manželka musela všetko zvládnuť sama. Pôrod bol dlhý, ja som v napätí čakal na telefóne, kedy mi už zavolá. Som na ňu nesmierne hrdý. Bolo to ťažké, ale zvládli sme to. Situácia v nemocniciach bola hrozná, ani som jej nemohol doniesť veci,“ vracia sa Uhrík k 11. aprílu, najšťastnejšiemu dňu svojho života. Mal ešte o jeden dôvod na radosť navyše. „Môj najlepší kamarát z detstva a dlhoročný spoluhráč Andrej Laco s partnerkou mali tiež podobný termín. A podarilo sa, synovia sa nám narodili v ten istý deň. Ich Andrejko to stihol len tak-tak, narodil sa o 23:59, aby mohli oslavovať narodeniny spolu.“

Verím, že pretavíme skúsenosti z minulých sezón a budeme viac než dôstojný súper každému v lige.

Napriek radosti z potomka nezabúda minuloročný asistent kapitána Liptákov ani na letnú drinu. „Pripravujem sa individuálne v posilňovni, chodím aj na bicykel, behávam a občas hrám hokejbal. Na ľade som bol párkrát s partiou chalanov, čo trénujú u kondičného trénera Šimona Klimčíka, s ktorým som absolvoval aj niekoľko tréningov na suchu,“ priblížil svoj tréningový plán Uhrík. Liptákov, ktorí sa posledné roky pohybovali v okolí dna tabuľky, povedie za vyššími cieľmi nové trénerské duo Turek-Paukovček. „Nechcem sa vyjadrovať a hodnotiť tieto zmeny. Dúfam však, že nám to pomôže a nakopne nás to k lepším výkonom,“ pokračuje hokejista s viac ako 200 štartami v našej najvyššej súťaži. 

Bývalý mládežnícky reprezentant Slovenska dúfa, že Liptáci sa v nasledujúcom ročníku zdvihnú herne aj výsledkovo. „Gro tímu zostáva. Sú tu prevažne odchovanci. Verím, že pretavíme skúsenosti z minulých sezón a budeme viac než dôstojný súper každému v lige. Chceme sa odraziť z dna tabuľky. Nejaké osobné ciele si nedávam, túžim svojimi výkonmi pomáhať tímu, ako to len pôjde. Chceli by sme sa prebojovať do play off,“ velí útočník, ktorý si v sezóne 2013/14 vyskúšal aj americkú juniorskú súťaž NAHL v tíme Topeka Roadrunners.

Okrem príchodov do Liptovského Mikuláša monitoruje aj vývoj v iných tímoch. „Sledujem to vždy vo večernom športe a Michalovce má veľmi prekvapili. Je to veľký ašpirant na titul, ale takisto je tam dosť silných tímov, medzi nimi aj Zvolen či Poprad. Verím že Košice situáciu zvládnu podobne, ako sa to podarilo zvládnuť Slovanu. Sú to veľké tímy a zápasy proti nim majú vždy špeciálny náboj,“ vraví účastník juniorských MS z prelomu rokov 2012/13.

Štart novej sezóny je naplánovaný na 2. októbra. „Trochu sa obávam toho, sa že sa liga môže odložiť a začať ešte v neskoršom termíne. Druhá vlna vírusu ešte len môže prísť. Bola by veľká škoda, ak by sa malo hrať bez divákov. Bez nich to nie je ono,“ dodal na záver Michal Uhrík.  
 


Súvisiace články