Tybor s hetrikom vo víťaznom zápase Pardubíc s Kometou Brno 6:2

Pardubice 8. decembra (TASR) - Slovenský útočník Rastislav Tybor prispel hetrikom k víťazstvu Pardubíc nad Kometou Brno 6:2.

Počas víkendu to bola už druhá výhra Pardubíc, Východočesi najprv v sobotu (7.12.) vyhrali nad Spartou 4:3. Proti Komete sa okrem Tybora zaskvel aj center prvého útoku domácich Robert Kousal, ktorý zaznamenal gól a štyri gólové asistencie.

Okrem Tybora bodoval aj ďalší Slovák obranca Pardubíc Juraj Mikuš, ktorý prihral na druhý gól "pernikárov". Do zápasovej štatistiky zaznamenali aj jeho dvojminútové vylúčenie. Hneď dva dvojminútové tresty inkasoval obranca Brna Tomáš Malec, útočník Komety Silvester Kusko nebodoval.

Slovenský útočník Dávid Gríger prispel jednou asitenciou i úspešnou realizáciou samostatného nájazdu k víťazstvu Karlových Varov nad Libercom 3:3 po nájazdoch v 26. kole českej najvyššej hokejovej súťaže. V drese hostí sa takisto jednou gólovou prihrávkou prezentoval Libor Hudáček, na rozdiel od Grígera však v samostatných nájazdoch nebol úspešný. Ďalší dvaja Slováci v zápase - Dominik Graňák a Tomáš Mikuš (obaja Karlavy Vary) nebodovali.

Slovenský útočník Rastislav Dej svojím siedmym gólom i štvrtou asistenciou v aktuálnom ročníku českej najvyššej hokejovej súťaže výraznou mierou prispel k víťazstve Vítkovíc na ľade Hradca Králové 2:0.

Dej najskôr zužitkoval dobrú orientáciu pred domácim brankárom a poslal v záverečnom dejstve hostí do vedenia, neskôr pri hre domácich bez brankára adresoval 40 sekúnd pred koncom lobom prihrávku na druhý gól. Pre ostravský tím to bolo iba piate víťazstvo v sezóne. Naopak zverenci trénera Vladimíra Ružičku nenadviazali na trojzápasová víťaznú sériu. Ďalší Slováci v zápase - Lukáš Cingel a Mislav Rosandič (obaja Hradec Králové), Peter Trška, Martin Bodák (obaja Vítkovice) do zápasových štatistík neprispeli.

Hokejistom Mladej Boleslavi nepomohla ani asistencia Pavla Skalického, Zlínu na domácom ľade podľahli Stredočesi 3:6.

V domácom prostredí sa nedarilo ani priebežnému lídrovi tabuľky pražskej Sparte. Zverenci Uwe Kruppa prehrali s Olomoucom 1:2. Zo Slovákov v zápase (M. Jurčina, M. Sukeľ, A. Kudrna - všetci Sparta) a F. Skladaný (Olomouc) sa v zápasových štatistikách objavil len obranca domácich Milan Jurčina, ktorý si pripísal dva dvojminútové tresty. Brankár Branislav Konrád (Olomouc) presedel zápas na lavičke náhradníkov.

Slovenský útočník Vladimír Dravecký spečatil gólom do prázdnej bránky víťazstvo tímu HC Oceláři Třinec nad Škodou Plzeň 5:2 v úvodnom stretnutí nedeľňajšieho 26. kola českej najvyššej hokejovej súťaže. Aj v piatej konfrontácii Třinca a Plzne v aktuálnej sezóne platilo "môj dom, môj hrad".

Zo štvorice Slovákov v drese domácich sa do bodových štatistík zapísal aj obranca Martin Gernát, ktorý prihral na druhý gól Třinca. Tomáš Marcinko bol vylúčený na dve minúty za nedovelené bránenie. Obranca Peter Čerešňák v hosťujúcom tíme sa do zápasových štatistík nezapísal.

Tipsport liga - 26. kolo

HC Oceláři Třinec - Škoda Plzeň 5:2 (1:1, 1:0, 3:1)

Góly: 6. a 24. Kovačík (pri druhom góle asistoval M. GERNÁT), 45. Stránský, 54. Martynek, 59. DRAVECKÝ - 3. Kantner, 56. Mertl

 

HC VERVA Litvínov-Rytíři Kladno 4:1 (0:0, 0:0, 4:1)

Góly: 47. a 49. Jarušek, 49. Petružálek, 51. Myšák - 59. O'Donnell

 

BK Mladá Boleslav - PSG Berani Zlín 3:6 (3:4, 0:0, 0:2)

Góly: 5. Bicevskis, 8.Šťastný, 11. Stránský (SKALICKÝ) - 4. a 19. Šlahař, 6. Gazda, 7. Fořt, 55. Kubiš, 58. Claireaux

 

Mountfield Hradec Králové - HC Vítkovice Ridera 0:2 (0:0,0:0, 0:2)

Gól: 47. DEJ, 60. Veselý (DEJ)

 

HC Sparta Praha - HC Olomouc 1:2 (1:1, 0:0, 0:1)

Góly: 19. Košťálek - 8. Olesz, 49. Kolouch

 

HC Energie Karlovy Vary - Bílí Tygři Liberec 3:2 pp a sn ( 2:0, 0:0, 0:2 - 0:0 - 3:1)

Góly: 4. Flek (GRÍGER), 10. Koblasa, rozhod. nájazd Rachunek - 44. Filipi (HUDÁČEK), 60. Birner

 

HC Pardubice - Kometa Brno 6:2 (1:1, 3:1, 2:0)

Góly: 11. 28. a 57. TYBOR, 24. Kindl (MIKUŠ), 32. Látal, 41. Kousal - 7. Lev 36. Orsava