Turnaj v Cergy: Kupčov hetrik nestačil, tím SR 17 podľahol Švajčiarsku

CERGY / BRATISLAVA (SZĽH) – Slovenskí hokejisti do 17 rokov prehrali v úvodnom zápase na Turnaji 4 krajín vo francúzskom meste Cergy so švajčiarskymi reprezentantmi 4:6. Útočník Ľubomír Kupčo zaznamenal tri góly, nášmu tímu to však na výhru nestačilo. Mladí Slováci neustále doťahovali náskok súpera. Vždy sa im podarilo vyrovnať, do vedenia sa však nedostali ani raz. Víťazný gól švajčiarskeho výberu prišiel v na začiatku 58. minúty, keď skóroval Joel Marchon.

Zverenci trénera Jána Lipianskeho absolvujú na tomto turnaji celkovo tri zápasy, ešte ich čakajú súperi z Nemecka a výber domáceho Francúzska, ktoré ako jediné má na turnaji o rok starších hráčov do 18 rokov.

Hlas trénera:
Ján Lipiansky, tréner SR 17: "Odohrali sme veľmi dobrý zápas, ktorý mal medzinárodné tempo a bol veľmi dlho vyrovnaný. Chýbal nám dôraz v koncovke, mali sme veľa vyložených šancí, ktoré sme nepremenili. Naopak, Švajčiari boli maximálne efektívni, nemali síce veľa šancí, ale čo sa im naskytlo, to premenili. V zápase sme mali veľmi dobré pasáže, ale krátkodobé výpadky nás stáli lepší výsledok. Rozhodol napokon piaty švajčiarsky gól, čo bol v podstate náš smolný vlastenec od korčule. Šiesty gól potom už dávali Švajčiari do prázdnej bránky, keď sme sa pokúšali vyrovnať v šestici. Padlo veľa gólov, konečný výsledok nás síce nepotešil, ale sme schopní sa niektorých chýb vyvarovať, a zajtra to bude určite lepšie."

Turnaj 4 krajín, Cergy (FRA):
Švajčiarsko – SLOVENSKO 6:4 (1:1, 1:1, 4:2)
Góĺy SR:
18. Kupčo (Chovaniak), 37. Kupčo (Demek), 54. Kupčo, 58. Štefančík (Šramaty)
Vylúčenia: 4:8, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0

Zostava SR: Marinov – Bečár, Kapičák, Rajzik, Kliment, Kocúr, Gregor, Chovaniak, Bohunčák – Kupčo, Šramaty, Horváth, Demek, Ožvald, Svitač, Bačo, Nemec, Géci, Bubica, Rajčan, Štefančík

Nasledujúce zápasy SR "17" na Turnaji 4 krajín v Cergy

08. 11. 2019 Cergy 19.30 hod. Francúzsko "18" SLOVENSKO "17"
09. 11. 2019 Cergy 13.00 hod. SLOVENSKO "17" Nemecko "17"