Turnaj v Arose: Sedemnástka zdolala Nemecko a skončila tretia

AROSA (SZĽH) - V poslednom zápase tímu SR 17 na Turnaji piatich krajín vo švajčiarskej Arose vyhrali zverenci trénera Tomáša Kochana nad Nemeckom 1:0 a obsadili konečnú tretiu priečku. S výnimkou jednej tretiny zápasu s Českom im vyšiel prakticky celý turnaj, v ktorom dokázali získať aj cenný bod proti najväčšiemu favoritovi, hráčom USA.

Reprezentačný tím SR 17 v sezóne 2015/2016

SLOVENSKO "17" - NEMECKO "17" 1:0

Súboj Slovenska s Nemeckom bol už štvrtým zápasom našich hráčov v priebehu štyroch dní, čo sa prejavilo na priebehu. Naši hráči uspeli vďaka gólu v presilovke, keď skóroval Marek Kolenčík po prihrávke Feherváryho. Celkovo sme odohrali šesť presiloviek, ustáli sme štyri oslabenia, z toho jedno o dvoch hráčov. Súpera sme jednoznačne prestrieľali v pomere 36-21. Hoci sa napokon zrodilo len jednogólové víťazstvo, i to je úplne zaslúžené.

Tomáš Kochan, tréner SR 17:Proti Nemecku to bol zápas o medailu. Vedeli sme, že to bude nároční, nakoľko sme hrali štvrtý zápas za štyri dni a chalani mali v nohách tri predošlé náročné stretnutia. Zápas bol nakoniec čakaním na gól, a som rád, že dnes sa šťastie priklonilo na našu stranu, a dosiahli sme zaslúžene víťazný gól. Musím pochváliť aj našu obrannú hru i brankára, v tomto smere to bol opäť výborný výkon, o čom svedčí aj nula v počte inkasovaných gólov. Keď sa pozrieme na naše účinkovanie na turnaji komplexne, odohrali sme štyri výborné zápasy. Jediné, čo nám nevyšlo, bola tretia tretina zápasu s Českom, kde zrejme vinou straty koncentrácie chlapci inkasovali až šesť gólov, hoci v prvých dvoch tretinách hrali tiež výborne. Nebyť však tej nešťastnej fázy zápasu, celkový dojem z nášho vystúpenia by bol určite lepší. Musím však povedať, že aj tretie miesto na tomto turnaji je pre nás veľkým úspechom.

Turnaj piatich krajín hráčov do 17 rokov – Arosa, Švajčiarsko:

SLOVENSKO „17“ – Nemecko „17“ 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
Gól SR:
Kolenčík (asistencia Feherváry)
Pomer striel: 36:21