Turnaj štyroch krajín v Trnave: Tím SR „16“ prehral v poslednom zápase s Fínskom 2:4

TRNAVA - Slovenskí reprezentanti do 16 rokov prehrali v poslednom vystúpení na Turnaji 4 krajín v Trnave s Fínskom 2:4. Mladí Slováci prehrávali po dvoch tretinách 0:2, v tretej tretine sa dotiahli na rozdiel jediného gólu. Fínsku výhru napokon poistil v 54. minúte Jaakko Innanen.


Tréner reprezentácie SR 16 Dušan Halahija, foto: archív

Mladí Slováci po pondelkovej prehre s Nemeckom (4:5 po predĺžení) a utorňajšej so Švajčiarskom (2:4) neuspeli ani v stredajšom záverečnom treťom vystúpení, keď podľahli rovesníkom z Fínska 2:4. Zverenci trénera Dušana Halahiju dvakrát znížili proti severanom zásluhou Lukáša Habalu a Kristiána Kováčika na rozdiel jediného gólu, ale v 54. min stanovil konečný rezultát Jaakko Innanen. Hokejisti fínskej "šestnástky" sa stali napokon víťazmi turnaja so 7 bodmi pred tímom Švajčiarska (6 b.), ktoré si v stredu poradilo s Nemeckom presvedčivo 6:1. Mladí Nemci získali v Trnave 4 body.

Dušan Halahija, tréner SR 16:Dnes sme odohrali lepší zápas ako včera, pokiaľ ide o prístup aj o hru. Chlapci sa od začiatku snažili, a držali so súperom krok, lenže veľa sme faulovali a v oslabeniach sme sa potom dostávali pod veľký tlak. Našťastie, všetky oslabenia sme ubránili aj vďaka dobrému výkonu brankára Mateja Bátoryho. To je radostné konštatovanie, nakoľko je vidieť, že tieto herné situácie máme dobre natrénované. Musíme však ešte zapracovať na presilovkách. Mali sme ich v dnešnom zápase viacero, no chlapci sa v nich natrápili, a nedokázali ich premeniť na svoju výhodu. Oproti augustovým akciám sa naša hra o niečo zlepšila, bolo vidieť aj svetlejšie momenty. Škoda len, že sa nám nepodarilo vyhrať ani jeden zápas. Naša hra bola v mnohých momentoch dobrá, ale chlapci ešte potrebujú nabrať skúsenosti, nakoľko je rozdiel dobre hrať a je rozdiel vyhrať. Verím, že chlapci na ďalších akciách môžu nadviazať na pozitívne momenty.

Turnaj štyroch krajín hokejových výberov do 16 rokov v Trnave - stredajšie výsledky:

Švajčiarsko "16" - Nemecko "16" 6:1 (3:0, 3:0, 0:1)

Slovensko "16" - Fínsko "16" 2:4 (0:1, 0:1, 2:2)
Góly:
43. Habala (Čederle), 49. K. Kováčik (Okuliar, Faško-Rudáš) - 7. Tanus (Nousiainen, Maccelli), 22. Haatanen (Haarala), 44. Landor (Karuvaara), 54. Innanen (Haatanen)
Vylúčení: 9:7 na 2 min, navyše: Ligas (SR "16") na 10 min za nešp. správanie, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Fridrich, P. Lokšík - M. Krajčík, Vyšný (všetci SR), 191 divákov
Zostava SR: Bátory - Škorec, Bučko, Šalka, Senko, Ligas, Patlevič, Ilenčík, Masár - Faško-Rudáš, K. Kováčik, Okuliar - Habala, Čederle, Džugan - Komloš, Hvizdoš, Sarvaš - Melcher, Minko, Maniaček

Konečné poradie:
1. Fínsko 7 bodov,
2. Švajčiarsko 6,
3. Nemecko 4,
4. Slovensko 1