Turnaj regiónov v Prievidzi: východ ukázal svoju ofenzívnu silu

PRIEVIDZA (SZĽH) – Turnaj regionálnych reprezentačných družstiev do pätnásť rokov v Prievidzi pokračoval svojím druhým dňom, v ktorom si zmerali medzi sebou sily hokejisti stredu a východu. Stredoslováci, ktorí včera podľahli západu 0:6, však svoj tieň neprekročili ani v druhom stretnutí, naopak východ ôsmimi strelenými gólmi ukázal najmä svoju ofenzívnu silu.

Prvá tretina zápasu priniesla množstvo nepresností. Hernú prevahu síce mali hráči východu, no nedokázali ju zužitkovať do tvorby väčších gólových príležitostí. V 9. minúte sa však aj s dávkou šťastia dostali do obrovskej šance, keď sa odrazený puk dostal k Suchému, no ten odkrytú bránku netrafil. V 18. minúte sa zas peknou kombináciou prezentovali Šotek so Žlnkom, avšak kombinácia popradských hráčov pri hre vo vlastnom oslabení ku gólu neviedla.

Kým prvé dejstvo neprinieslo žiadny gól, v druhej tretine sa skóre menilo už po trinástich sekundách. Druhú presilovú hru východu v zápase totiž využil strelou od modrej čiary Kremnický. Vedenie však východu vydržalo iba niečo vyše dvoch minút. V 23. minúte prišla pohotová odpoveď Gregu, ktorý zrovnal na 1:1. Ale tento stav vydržal ešte kratšie, keďže o ďalších 37 sekúnd neskôr Repčík prinavrátil východu vedenie, čo hokejistov stredu akoby nalomilo. Do prestávky sa totiž do streleckej listiny zapísali už iba hráči východu. Najprv v 31. minúte Repčík strelou na bližšiu žrď prekonal Kána, polminútu nato sa presadil aj Čiernik a v 37. minúte po krásnej kombinácii do prázdnej bránky zavŕšil Repčík hetrik piatym gólom svojho tímu v zápase.

Prevaha východu pokračovala aj v tretej tretine. V 45. minúte najprv pred Kánom neuspel Čiernik, o tri minúty neskôr zas ani po peknej individuálnej akcii Šotek. Ten istý hráč však v 51. minúte zložil reparát a strelou pod hornú žŕdku zavŕšil poltucet v sieti Stredoslovákov. To však nebolo všetko. Čestný úspech svojho tímu mohol síce vsietiť v 54. minúte Molnár, ale kým on sa nepresadil, tak na opačnej strane Žlnka s Mešárom áno, čím pečatili výsledok na konečných 8:1.

SR „15“ východ – SR „15“ stred 8:1 (0:0, 5:1, 3:0)
Góly: 21. Kremnický (F. Mešár), 23. Repčík (F. Mešár, A. Šotek), 31. Repčík (F. Mešár), 31. A. Čiernik (Petrovský, Štekláč), 37. Repčík (A. Šotek, F. Mešár), 51. A. Šotek (Plevka, F. Mešár), 56. Žlnka (A. Čiernik, M. Suchý), 58. F. Mešár (A. Šotek, Repčík) – 23. M. Grega (J. Križan).
Vylúčenia na 2 min.: 3:5, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0. Strely na bránu: 38:21 (13:5, 15:9, 10:7). Rozhodovali: Štefik – Hvojník, Paulík. 101 divákov. 

Kompletné štatistiky zo zápasu

SR „15“ východ: M. Lednický (30. Jurčák) – F. Čulík, Malecký, O. Sabo, Šarina, Brnoliak, Lörincz – Melicher, Bartakovics, Thomka – T. Dudáš, M. Grega, J. Križan – M. Molnár, S. A. Podkonický, Šamaj.
SR „15“ stred: M. Trnka (30. Kán) – J. V. Kmec, Kremnický, Štekláč, B. Žabka ml., S. Nahálka, R. Novák – A. Čiernik, F. Mešár, Petrovský – A. Žlnka, P. Repčík, A. Šotek – Šucha, M. Suchý, J. Plevka.


Tabuľka

Turnaj regionálnych reprezentačných výberov Z B
1 SR 15 Východ SR 15 Východ 2 6
2 SR 15 Západ SR 15 Západ 2 3
3 SR 15 Stred SR 15 Stred 2 0