Turnaj nádejí v Katoviciach: Slovenky podľahli Češkám a obsadili druhé miesto

KATOVICE (SZĽH) - Mladé české reprezentantky do 16 rokov vyhrali Turnaj olympijských nádejí Vyšehradskej skupiny v Katoviciach. V rozhodujúcom zápase zdolali družstvo Sloveniek do 18 rokov 4:1 a zaslúžene triumfovali bez straty bodu. Slovenky ako jediné dokázali prekonať českú obranu, ktorá na turnaji inkasovala iba jeden gól.

Zverenky trénera Petra Kúdelku deň predtým zvíťazili nad domácimi poľskými rovesníčkami 6:1 a tesnú výhru si pripísali aj v piatok proti Maďarkám 2:1. Na turnaji tak obsadili konečné druhé miesto so ziskom 6 bodov.

Turnaj olympijských nádejí Vyšehradskej skupiny - Katovice:
Česko "16" ženy - Slovensko "18" ženy 4:1

Peter Kúdelka, hlavný tréner tímu SR "18" ženy: "Dnešný zápas sme začali sme veľmi dobre, v prvej tretine sme súperky herne predčili aj prestrieľali. V druhej tretine sme však veľmi zle zahrali presilovku piatich proti trom, a od toho sa odvíjal ďalší priebeh. V polovici zápasu sme dostali veľmi lacný gól a družstvo padlo po psychickej stránke, z čoho sme sa nevedeli vymaniť. Dnes chýbala líderka, ktorá by spoluhráčky viac potiahla. Je to škoda, nakoľko Češky boli dnes určite zdolateľné.

Vďaka turnaju sme spoznali ďalšie nové hráčky, ktoré nám zamotali hlavu smerom ku konečnej nominácii. Ukázal nám však aj rezervy, najmä to, že nie sme schopní zopakovať kvalitný výkon dvakrát za sebou, čo bol aj prípad tohto zápasu v porovnaní s tým včerajším. Týmto smerom chceme zamerať náš ďalší rozvoj, aby dievčatá boli silnejšie najmä po psychickej stránke."

Priebežná tabuľka Turnaja olympijských nádejí krajín Vyšehradskej skupiny

  Tím Z V VP PP P Skóre B
1. Česko 16 ženy 3 3 0 0 0 15:1 9
2. Slovensko 18 ženy 3 2 0 0 1 9:6 6
3. Maďarsko 18 ženy 2 0 0 0 2 1:6 0
4. Poľsko 18 ženy 2 0 0 0 2 1:13 0