Turnaj 4 krajín v USA: Tím SR 17 v súboji o umiestnenie zdolal Švajčiarsko

PLYMOUTH / BRATISLAVA (SZĽH) - Slovenská hokejová reprezentácia do 17 rokov zakončila svoju účasť na kvalitne obsadenom Turnaji 4 krajín v americkom Plymouthe v štáte Michigan víťazstvom. V zápase o konečné 3. miesto vyhrali zverenci trénera Jána Lipianskeho nad Švajčiarskom 4:2.

Slováci sa už v prvej tretine dostali do dvojgólového vedenia, keď v 13. minúte skóroval pri presilovke Samuel Rehák a v 19. minúte zvýšil Richard Nemec na 2:0. V druhej tretine Švajčiari znížili gólom Joela Bieriho, ale naši hráči v polovici zápasu odpovedali dokázali skórovať dokonca pri vlastnom oslabení - gól na 3:1 dosiahol Lašák. V tretej tretine Fabian Ritzmann opäť znížil na rozdiel jedného gólu. O výsledku však definitívne rozhodol necelé štyri minúty pred koncom Samuel Krajč gólom do prázdnej bránky.

Naši hráči tak oplatili Švajčiarom predošlú porážku a v konečnom zúčtovaní by sa mali umiestniť na tretej priečke. Súboj o víťaza turnaja podľa predpokladov obstarali hokejisti Ruska a domáci výber USA.

Turnaj 4 krajín hráčov do 17 rokov – Plymouth, Michigan (USA):

Slovensko "17" - Švajčiarsko "17" 4:2 (2:0, 1:1, 1:1)
Góly SR:
13. Rehák (Putala), 19. Nemec (Myklukha), 32. Lašák, 57. Krajč (Chromiak)
Strely na bránku: 27:17
Vylúčenia: 2:3, presilovky: 1:0, oslabenia: 1:0

Zostava SR 17: Latkóczy – Putala, Stacha, Zubák. Fatul, Jombík, Ejem, Groch, Haborák – Nemec, Myklukha, Chromiak – Kašlík, L. Lipiansky, Kolenič – Lašák, Faith, Krajč – Lukošík, Rehák, Mastič