Tretí zápas. Tretí bod. Slovenky prehrali s Rakúskom po nájazdoch

BUDAPEŠŤ (SZĽH) – Slovenská ženská reprezentácia si na majstrovstvách sveta divízie I skupina A vybojovala tretí bod. Po prehre s Dánskom 1:3 a víťazstve nad Maďarskom 2:1 po nájazdoch nestačili Slovenky na súperky z Rakúska. Zverenkyne trénera Jána Bezděka prehrali 2:3 po samostatných nájazdoch a do tabuľky si tak pripísali ďalší bod. Po štvrtkovom dni voľna nastúpi ženský národný tím v predposlednom súboji šampionátu proti Nórsku a v poslednom sobotnom súboji vyzve nováčika MS D1A z Talianska.

Slovenky sa po prvýkrát na tohtoročnom šampionát dočkali otváracieho gólu stretnutia. Už v 7. minúte využila presilovú hru Tatiana Ištocyová po prihrávke Laury Šulíkovej. Jednogólové vedenie však vydržalo ženskej reprezentácie len necelých päť minút, keď ešte v prvej tretine vyrovnala Tamara Grascherová. Vyrovnaný priebeh zápasu potvrdila aj početnosť streľby v prvých dvoch tretinách. V prostrednej časti gól nepadol a v záverečnej dostala Slovensko po druhýkrát v zápase do vedenia Janka Hlinková. Rovnako ako v úvode, aj teraz hráčky Rakúska reagovali na nepriaznivý vývoj rýchlim vyrovnaním – už po 147 sekundách skórovala na 2:2 Denise Altmannová.

Súboj sa v riadnom hracom čase skončil nerozhodným výsledkom a rozhodnutie neprinieslo ani následné predĺženie. V samostatných nájazdoch napokon uspeli hokejistky Rakúska, ktoré premenili dva nájazdy. Spomedzi Sloveniek sa presadila len Romana Košecká.

 

Majstrovstvá sveta žien v hokeji, Budapešť (Maďarsko)

SLOVENSKO – Rakúsko 2:3 s.n. (1:1, 0:0, 1:1 – 0:0, 0:1)

Góly SR: 7. Ištocyová T., 44. Hlinková.

Vylúčení: 4:2, presilovky 1:0, oslabenia: 0:0, strely na bránu: 24:30

Rozhodcovia: Meghan MacTavish – Adrienn Paulheim, Sara Strong.

Zostava SR: Budajová – Košecká, Ištocyová T, Drábeková, Kučerková, Šulíková, Čurmová, Dzurinová – Hlinková, Čupková, Kubeková, Halušková, Trebuľová, Korenková, Klimášová, Rumanová, Ihnaťová, Maskaľová, Ištocyová L., Matejková, Novotná.

 

Ďalší program Slovenska na majstrovstvách sveta D1A:

Piatok, 12. apríla o 13:30: Nórsko – Slovensko

Sobota, 13. apríla o 12:30: Slovensko – Taliansko


Ďalšie články