Tréning vo vysokom nasadení, nadšené hráčky. Ženská reprezentácia začala prípravu na šampionát

BRATISLAVA (SZĽH) – Slovenská ženská hokejová reprezentácia odštartovala v pondelok na poludnie záverečnú prípravu pred turnajom A-skupiny I. divízie majstrovstiev sveta vo francúzskom Angers. Na zraze a následnom prvom spoločnom tréningu v bratislavskej Petržalke sa hlavnému trénerovi Tomášovi Segíňovi hlásilo 26 hráčok z pôvodnej 29-člennej nominácie.

Obrankyňa Lenka Čurmová mala po prílete z USA problémy s batožinou a k tímu sa pripojí neskôr. Brankárku Lauru Medviďovú a útočníčku Ninu Štrbákovú vyradili z hry o šampionát zdravotné problémy.  

„Prvý tréning sme absolvovali vo vysokom nasadení. Dievčatá prišli na zraz nadšené. Splnili to, čo sme od nich očakávali, a tak zatiaľ u mňa prevládajú pozitívne pocity,“ povedal pre Hockey Slovakia hlavný tréner ženskej reprezentácie Tomáš Segíň. 

Slovenky čaká v priebehu aktuálneho týždňa séria tréningov, po ktorých realizačný tím zúži káder na 22 hokejistiek pre potreby turnaja. „Pripravíme dievčatám viaceré herné tréningové jednotky, aby sme ich čo najlepšie udržali v hernom tempe. Budeme sa venovať systémovým veciam a takisto sa chceme zamerať na hru v nerovnovážnom počte hráčok na ľadovej ploche,“ pokračoval 36-ročný kouč. 

Základ slovenského tímu tvoria tradične hráčky pôsobiace v drese HC ŠKP Bratislava v nadnárodnej EWHL. V tíme z hlavného mesta sa v tejto sezóne bodovo najviac darilo Lucii Haluškovej, ktorá v 19 dueloch nastrieľala 15 gólov a na ďalších 7 prihrala. „Stále to môže byť lepšie, ale s mojimi výkonmi som spokojná. Určite by som chcela čo najviac skórovať aj v národnom tíme,“ hovorila stále iba 21-ročná útočníčka. 

V súčasnom kádri figuruje aj osmička legionárok na čele s najlepšou slovenskou hokejistkou súčasnosti Nicol Lucák Čupkovou. Okrem zástupkyne ruského Agidelu Ufa sa nachádzajú v nominácii tiež hráčky nastupujúce v USA, Švédsku, Fínsku a Švajčiarsku. „Všetky dievčatá dobré poznáme, ale zároveň začínajú v príprave z rovnakej štartovacej čiary. Veríme, že nám zamotajú hlavy a tie najlepšie vyberieme na šampionát,“ vyjadril sa Segíň.

Slovenské reprezentantky odcestujú na turnaj v priebehu budúceho týždňa. Cestou do Angers si ešte rozložia tréningový kemp v Epinali. Pôsobenie na šampionáte začnú v nedeľu 24. apríla súbojom s Nórkami. O deň neskôr vyzvú Francúzky. Vo štvrtok 28. apríla nastúpia proti Holanďankám a v sobotu 30. apríla zakončia účinkovanie v Angers duelom s Rakúšankami.

Pôvodne mali štartovať podujatí aj Švédky, ale tie Rada Medzinárodnej hokejovej federácie posunula do najvyššej kategórie MS po suspendácii Rusiek. Z pätice tímov vo Francúzsku postúpi najlepší medzi elitu, posledný klesne do B-skupiny I. divízie. 

„Chceme vyhrať čo najviac zápasov a odprezentovať sa v najlepšom svetle. Súperky máme dobre zmapované. Zhruba vieme, čo nás čaká, až na Holanďanky. Bez ohľadu na to, proti komu budeme hrať, chceme sa prezentovať vlastným štýlom,“ zdôraznil Segíň, na ktorého nadviazala Lucia Halušková. „Verím, že dosiahneme čo najlepšie umiestnenie. Máme na to dobrú šancu. Vieme hrať s každým súperom. Ak dáme do zápasov sto percent a srdiečko, tak to pôjde.“

Káder SR Ženy na VT v Bratislave (11. 4. - 15. 4. 2022)

Hráčky podľa klubov
Lucia HALUŠKOVÁ HC ŠKP Bratislava
Lucia IŠTOCYOVÁ HC ŠKP Bratislava
Tatiana KORENKOVÁ HC ŠKP Bratislava
Barbora KAPIČÁKOVÁ HC ŠKP Bratislava
Lívia KÚBEKOVÁ HC ŠKP Bratislava
Romana HALUŠKOVÁ HC ŠKP Bratislava
Hana FANČOVIČOVÁ HK Bratislava/HC ŠKP Bratislava
Nikola JANEKOVÁ MHK Dolný Kubín/HC ŠKP Bratislava
Nina HUDÁKOVÁ HC Košice/ŽHK 2000 Šarišanka Prešov
Kristína ŠIMNOVÁ MHK Martin
Nikola ZIMKOVÁ HK Lokomotíva Nové Zámky/HC ŠKP Bratislava
Tamara DOBOŠOVÁ HK Iskra Partizánske/MHK Martin
Emília LESKOVJANSKÁ ŽHK Poprad/HC ŠKP Bratislava
Laura ŠULIKOVÁ ŽHK Poprad/HC ŠKP Bratislava
Laura IVANECKÁ ŽHK 2000 Šarišanka Prešov
Annamária SURÁKOVÁ HC Spišská Nová Ves/HC ŠKP Bratislava
Andrea OROLÍNOVÁ ŽHKm Zvolen/HC ŠKP Bratislava
Nikola NEMČEKOVÁ MsHKM Žilina/HC ŠKP Bratislava
Alžbeta ŠULÍKOVÁ MsHKM Žilina/HC ŠKP Bratislava
Júlia MATEJKOVÁ HPK Hämeenlinna/Fín.
Sofia VYSOKAJOVÁ HPK Hämeenlinna/Fín.
Nicol LUCÁK ČUPKOVÁ Agidel Ufa/Rus.
Viktória MASKAĽOVÁ SC Reinach/Švaj.
Lucia DRÁBEKOVÁ Björklöven Umea/Švéd.
Lenka ČURMOVÁ Metropolitan Riveters/USA
Romana KOŠECKÁ Metropolitan Riveters/USA
Janka HLINKOVÁ Connecticut Whale/USA
REALIZAČNÝ TÍM
Manažérka Ľubomíra KOŽANOVÁ
Hlavný tréner Tomáš SEGÍŇ
Asistent trénera Róbert MARTON
Tréner brankárok Roman MEGA
Ambasádorka hráčok - konzultantka Iveta FRÜHAUF
Kondičný tréner Martin TREBATICKÝ
Lekárka Lucia MIHALEOVÁ
Maséri Dušan ČULKA, Dávid KONKOĽ

Ďalšie články