Tréner Tampy vychválil Černáka, jeho ďalší štart je však otázny

BUFFALO 14. novembra (SITA) - Slovenský hokejový obranca Erik Černák zažil debut v zámorskej NHL v utorňajšom nočnom dueli jeho Tampy Bay Lightning na klzisku Buffala Sabres, v ktorom sa zrodilo víťazstvo "šablí" 2:1.

Košický rodák odohral 17:06 min, prezentoval sa piatimi "hitmi", dvoma strelami na bránku a bol na ľade pri jedinom strelenom góle "bleskov". Za svoj výkon si vyslúžil pochvalu od trénera Jona Coopera, no je otázne, či zasiahne aj do nasledujúceho duelu základnej časti, v ktorom Tampa nastúpi proti Pittsburghu Penguins.

"Myslím si, že bol vynikajúci. Rýchlosť preňho nepredstavovala žiaden problém, získaval puky, ktoré potreboval a bojoval. Odviedol dobrú prácu," vyjadril sa pre klubový web Cooper, ktorý nasadil 21-ročného Slováka namiesto zraneného Švéda Antona Stralmana. "Bol dnes výborný. Som rád, že ho máme v zostave. Je silný, na ľade premýšľa, dobre korčuľuje a má tvrdú strelu. Je to typ všestranného obrancu. Nerád proti nemu stojím na tréningu, pretože hrá tvrdo," nešetril pozitívami na adresu Černáka kanadský útočník Tampy Anthony Cirelli.

"Úvodná tretina bola z mojej strany trochu náročnejšia, bol som nervózny. V druhom a treťom dejstve to však bolo omnoho lepšie," zhodnotil svoj výkon Černák. Talentovaný obranca si vybojoval pozvánku do prvého tímu "bleskov" vďaka vydarenému úvodu sezóny v nižšej AHL, keď v drese Syracuse Crunch odohral 9 duelov s bilanciou 2+5. Dobrou hrou sa prezentoval aj pri svojej premiére v NHL, no v najbližšom súboji proti Pittsburghu bude trénerovi k dispozícii aj uzdravený Stralman, takže štart urasteného zadáka zostáva otázny. "Neviem, ako dlho tu zostanem, ale dúfam, že to bude ešte niekoľko dní a dostanem šancu odohrať ďalšie súboje," dodal dvojnásobný majster Slovenska či šampión zámorskej juniorskej súťaže OHL.