Tréner Ramsay: "Nebudem tlačiť na Sekeru, aby hral, ak nie je doliečený. Nikdy som to nerobil."

POPRAD 18. apríla (SITA) - Kanadský tréner slovenských hokejistov Craig Ramsay po dvoch víťazných prípravných zápasoch proti Nemcom (2:1 sn a 4:1) skonštatoval, že progres v hre jeho zverencov je badateľný.

Zároveň zdôraznil, že v zlepšovaní sa treba pokračovať aj proti Lotyšom, s ktorými sa Slováci stretnú v piatok v Michalovciach (20. 4.) a v sobotu v Poprade (21. 4.).

"Máme pred sebou niekoľko tréningových dní. Chceme pokračovať v zrýchlenom prechode stredným pásmom, nacvičovať budeme aj protiútoky. Minulý víkend sme odviedli zlepšenú prácu bez puku v útočnom pásme, ale ešte chceme na tom popracovať. Rýchlosť je dôležitá v súčasnom hokeji," uviedol Craig Ramsay po utorkovom príchode do Popradu, kde so svojimi zverencami začal ďalšiu časť prípravy pred MS 2018.

Príchod prvej "lastovičky" z NHL, obrancu Andreja Sekeru z Edmontonu Oilers, Ramsay privítal ako dôležitý pozitívny moment pre celé mužstvo. "Verím, že bude líder. Počul som o ňom veľa dobrých vecí ako o hráčovi aj človeku. On sám zrejme má radosť z toho, že sem mohol prísť a zahrať si s kamarátmi po nie príliš vydarenej sezóne v Edmontone," myslí si Ramsay.

Na otázku, či sa neobáva jeho nedoliečeného kolena zo záveru sezóny v zámorí, 67-ročný skúsený kouč s nadhľadom odpovedal: "Ak bude zdravý, bude hrať. Ak bude mať problém, hrať nebude. Hráča, ako je on, potrebujeme, ale nebudem na neho tlačiť. Nikdy som nenútil zranených hokejistov, aby hrali."

Ramsay verí v príchod ďalších hráčov zo zámoria, ale komunikáciu s nimi nemá na starosti. "To je džob Mira Šatana. On komunikuje s každým a potom mi o tom referuje. Ja iba trénujem," zasmial sa Ramsay.

Slovenskí reprezentanti sa počas tejto fázy prípravy na MS v Dánsku zložili na tradičnom mieste pod Tatrami. Bývajú v Grand Hoteli Bellevue v Hornom Smokovci, odkiaľ dochádzajú za tréningmi na popradský zimák. "Je pekné byť tu, nikdy predtým som nebol v Poprade. Slovensko je krásna krajina, všimol som si to cestou autom sem do Popradu," priznal Ramsay.