Tréner Philadelphie Vigneault odmietol obvinenia Lehnera

NEW YORK - Tréner tímu NHL Philadelphia Flyers Alain Vigneault odmietol, že by podával hokejistom lieky bez vedomia lekárov. V sérii príspevkov na sociálnych sieťach ho obvinil brankár Robin Lehner z Vegas Golden Knights.

"Pokiaľ ide o tú vec s liekmi, nepotrebujem ďalší príjem. Netuším, odkiaľ tá informácia pochádza. Neviem, čo iné mám povedať," citovala slová kanadského kouča agentúra AP.

Predstavitelia NHL už Lehnera kontaktovali, aby si s ním vydiskutovali jeho kontroverzné vyhlásenia. Švéd v nich napríklad obvinil kluby profiligy z obchádzania predpisov pri podávaní liekov hráčom. Lehner tvrdí, že mnoho tímov dáva hokejistom lieky na upokojenie a proti úzkosti bez lekárskeho súhlasu. Odkázal práve na Philadelphiu a trénera Vigneaulta a tvrdí, že má o tom aj dôkazy.

Generálny manažér "letcov" Chuck Fletcher už tieto obvinenia v oficiálnom stanovisku odmietol: "Zdravie a pohoda našich hráčov sú našou najvyššou prioritou a všetka starostlivosť, ktorú im poskytujeme, pochádza od profesionálnych zdravotníckych pracovníkov tímu a nie od trénerov."

Zástupca komisára NHL Bill Daly vyhlásil, že chcú s Lehnerom hovoriť. Až po tom rozhodnú o tom, či vo veci začnú nezávislé vyšetrovanie. Brankár napríklad obvinil aj klub Buffalo Sabres, že sa nedostatočne postaral o jeho zranenie členka v čase, keď za "šable" chytal. Pohrozil navyše, že bude zverejňovať viac zákulisných informácií z prostredia súťaže v prípade, že sa problémové veci nebudú riešiť.