Trenčín doma zvíťazil, Tomek "vynuloval" hráčov Nitry

HK Dukla Trenčín - HK Nitra 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)

Góly: 19. Švec (Sojčík, Hlinka), 30. Mikyska (Valach). Rozhodovali: Snášel, Juhász (Maď.) - Šoltés, Kis-Király (Maď.), vylúčení: 9:6, presilovky a oslabenia: 0:0, 2560 divákov

Trenčín: Tomek - McCormack, Starosta, Bokroš, Štach, Sládok, Kajínek, Stacha - Alderson, Mikyska, Bezúch - Bartovič, Valach, Hecl - Chromiak, Balán, Lapšanský - Hlinka, Švec, Sojčík - Ferényi

Nitra: Šimboch - Mezei, Morrison, Rácz, M. Versteeg, A.Sloboda, Kubka, Korím, Š. Nemec - Scheidl, Kerbashian, Yellow Horn - Tábi, Kollár, Koyš - Buček, Čaládi, Fominych - Hrušík, Minárik, Csányi

Trenčania vstúpili do zápasu aktívne. Najmä prvý útok dokázal viackrát zavrieť súpera pred brankára Šimbocha. Ten však svoj tím podržal aj počas oslabenia pri vylúčení Slobodu. Obe mužstvá sa do príležitostí v úvodnej dvadsaťminútovke dostávali iba sporadicky. Nepomáhali im v tom ani početné výhody, takže obaja gólmani si udržali čisté konto. Až v závere využil nepozornosť Nitranov Švec, ktorý po priťuknutí od Sojčíka zostal sám pred Šimbochom a strelou do horných poschodí brány strelil jediný gól prvej tretiny.

Nitrania vstúpili do druhej tretiny aktívnejšie. Dva pokusy Yellow Horna a jeden Versteega preverili pripravenosť Tomeka. V 27. minúte sa pri hre štyroch proti štyrom uvoľnil Mitch Versteeg, ale na gólmana Trenčanov nevyzrel. Následne na opačnej strane opečiatkoval Mikyska konštrukciu brankára Šimbocha.

V polovici zápasu pridali Trenčania druhý gól. Chuť si napravil Mikyska, ktorý strelou z pravého kruhu nedal Šimbochovi šancu. Domáci gólman Tomek potvrdil skvelé reflexy pri presilovej hre súpera. Po góle volal najmä teč Scheidla.

Záverečná tretina sa niesla v znamení aktivity Nitranov, ktorí sa snažili vrátiť späť do stretnutia kontaktným gólom. Domáci hokejisti čakali na šancu z brejkov. Jedna z nich prišla v 45. minúte. Rýchlostný súboj medzi Švecom a Šimbochom vyhral hosťujúci gólman, inak by trenčiansky útočník už dorážal puk do opustenej bránky. Hostia v rýchlom slede hrali tri presilovky, no zverenci trénera Jána Pardavého, že v početnej nevýhode sú najlepším tímom v lige.

Päť minút pred koncom zápasu si Mikyska podvihol puk na čepeľ hokejky a chcel ho zasunúť nad rameno gólmana, čo mu však nevyšlo. Na triumfe Trenčína to však už nič nezmenilo.

Hlasy po zápase

Ján Pardavý, tréner Trenčína: "Nás v dnešnom zápase zabrzdili vylúčenia. V prvej tretine sme mali solídny začiatok. Dali sme dôležitý gól. V druhej tretine sme dali súperovi príliš veľa priestoru. Mužstvo môžem pochváliť za zisk troch bodov, hru v oslabení a výkon brankára Tomeka."

Marián Bažány, tréner Nitry: "Veľké sklamanie z nášho prístupu v prvej tretine. Skutočne tomu nerozumiem. Celá príprava bola smerovaná na to, že do zápasu pôjdeme od začiatku. Od druhej tretiny sme začali hrať náš hokej. Zápas bol vyrovnaný a hralo sa hore-dole. Z môjho pohľadu rozhodla prvá tretina, ktorú sme úplne odflákli, čo nechápem."


Prehľad zápasu

2
Góly Góly
0
25 (8,00 %)
Strely na bránu Strely na bránu
25 (0,00 %)
25 (100,00 %)
Zákroky Zákroky
23 (92,00 %)
0/5 (0,00 %)
Presilové hry Presilové hry
0/8 (0,00 %)
8/8 (100,00 %)
Oslabenia Oslabenia
5/5 (100,00 %)
0/0 (0,00 %)
Vhadzovania Vhadzovania
0/0 (0,00 %)
Kompletný prehľad zápasu

Priebeh zápasu

1. tretina
2. tretina
+ 30,25,22,12,19,64 / - 31,77,26,89,13,10
  • 29:35
  • 2:0
3. tretina
Zápas sa skončil
Kompletný priebeh zápasu

Najužitočnejší hráči zápasu

1.

TOMEK, Matej

HK DUKLA Trenčín


Zákroky 25
Úspešnosť zákrokov 100,00 %

2.

MIKYSKA, Josef

HK DUKLA Trenčín


Body 1
Góly 1
Asistencie 0

3.

ŠVEC, Jozef

HK DUKLA Trenčín


Body 1
Góly 1
Asistencie 0
Kompletné štatistiky zápasu

Nasledujúce zápasy

Pre vybrané tímy nie sú naplánované žiadne zápasy