Trenčianskych dorastencov naštartoval šťastný prvý gól, deviatimi kúskami odplatili Košičanom prehru

TRENČÍN (SZĽH) – Desať gólov v zápase, avšak až deväť z nich do jednej bránky. Nedeľňajší zápas 42. kola základnej časti Kaufland Extraligy dorastu priniesol v Trenčíne jednoznačný výsledok v prospech domácej Dukly, ktorá po výsledku 9:1 dorovnala svoje najvyššie víťazstvo v sezóne. Naproti tomu Košičania na tento zápas budú zrejme chcieť čím skôr zabudnúť.

Jednoznačný výsledok bol v silnom kontraste so sobotňajším meraním síl medzi týmito dvomi súpermi. V prvom stretnutí dvojzápasu sa totiž z víťazstva 4:3 po samostatných nájazdoch tešili Košičania. „Včera sme najmä prvé dve tretiny predviedli výborný výkon, a aj keď sme v tretej tretine trochu poľavili, v nájazdoch sme si nakoniec víťazstvo nenechali vziať. Naopak dnes mi to prišlo, ako keby sme si mysleli, že víťazstvo po včerajšku príde samé,“ hovoril po zápase kapitán Košíc Oliver Orosz.

Oliver Orosz. Foto: Jakub Homoľa

Oliver Orosz. Foto: Jakub Homoľa

Trenčania v nedeľu nadviazali na vydarený záver zo sobotňajšieho zápasu. V ňom dokázali v poslednej dvojminútovke zmazať dvojgólový deficit, a tým si vynútiť predĺženie. „V prvom zápase sme mali trochu problém so zostavou. Hneď v úvode zápasu sa nám zranil center, takže sme celý zápas točili len dvoch. Napriek tomu, aj keď sme prehrávali, dokázali sme, že netreba sa za žiadnych okolností vzdávať. Na pozitívnej vlne z konca zápasu sme sa potom niesli celý dnešný zápas,“ prezradil útočník Trenčína Viktor Petrík. 

Prevaha Trenčanov bola v nedeľu zrejmá už od úvodných minút, čo dokumentuje aj pomer streleckých pokusov v úvodnom dejstve – 18:7 v prospech domácej Dukly. Gólovo sa Dukle podarilo načať Košice v 13. minúte, keď sa kurióznym spôsobom presadil Juraj Pokorný. Jeho nastrelenie od červenej čiary totiž brankárovi Košíc Sebastiánovi Pribulovi prešlo pri pokuse o rozohrávku popod hokejku od žŕdky až za bránkovú čiaru

„Ja som popravde až na striedačke zistil, že som strelil gól,“ povedal s úsmevom jeden zo šiestich trenčianskych strelcov v zápase. „Puk som na červenej čiare iba nastrelil a šiel som hneď striedať. Bol som chrbtom k hre, takže som si myslel, že gól dal niekto z mojich spoluhráčov. Až na striedačke mi všetci hovorili, že som dal gól. Bolo to prekvapenie aj pre mňa, ale k hokeju patrí aj šťastie.“

Juraj Pokorný. Foto: Jakub Homoľa

Juraj Pokorný. Foto: Jakub Homoľa

Pokorného gól bol síce jediným v úvodnej tretine, no vo zvyšnom priebehu zápasu sa Trenčanom podarilo skórovať dohromady osemkrát – štyrikrát v druhej a štyrikrát aj v tretej tretine. „Určite nás aj takýto šťastný gól dobre naštartoval. Košice sú silný súper, čo ukázali aj deň predtým. Po prvej tretine nám to začalo padať ešte viac, čo nás teší,“ dodal Pokorný.

Gólový apetít v zápase preukázal predovšetkým autor hetriku Viktor Petrík. Medzi jeho tromi strelenými gólmi bol aj ten s prívlastkom víťazný, ktorý vsietil len deväť sekúnd po začiatku druhej tretiny. V nej sa v rozmedzí 133 sekúnd medzi 36. a 38. minútou z Trenčanov postupne presadili ešte aj Ďurina, Marcinčin a Jurčo. 

Stav 0:5 po dvoch tretinách veľa šancí na úspech Košičanom nedával. Tí v tretej tretine tak aspoň nechceli Trenčanom predať kožu lacno. „V kabíne sme si hovorili, aby sme to keď už tak aspoň dohrali so cťou a nedostali žiadne ďalšie góly. Začali sme pritom v tretej tretine dobre. Strelili sme rýchly gól, ktorý nás mohol a mal nakopnúť. Lenže potom sme dostali dva góly v krátkom slede pri vlastných presilovkách, keď súper bol v štyroch, čo sa nesmie stávať. Celý zápas sme skrátka nezvládli,“ pokrčil ramenami Orosz.

Viktor Petrík. Foto: Jakub Homoľa

Viktor Petrík. Foto: Jakub Homoľa

Naopak v kabíne Trenčína vládla po štyridsiatich minútach spokojnosť a pozitívnu emóciu chceli preniesť aj do záverečnej časti hry. „Tréner nám prízvukoval v šatni, nech sme celý zápas koncentrovaní. Aj keď sme vyhrávali po druhej tretine 5:0, tak sme na výsledok nechceli hľadieť. Mali sme tam síce aj niektoré zbytočné fauly, no dokázali sme v tretej tretine pridať ďalšie góly a nakoniec to všetko dobre dopadlo,“ povedal na záver Petrík.
 


Priebeh zápasu

1. tretina
2. tretina
+ 31,24,4,10,15,21 / - 51,90,8,25,17,61
  • 36:25
  • 4:0
+ 31,4,5,24,20,7 / - 51,64,86,22,70,61
  • 37:22
  • 5:0
3. tretina
+ 30,74,66,14,64,96 / - 31,21,9,7,24,19
  • 42:20
  • 5:1
+ 31,15,12,4,5 / - 30,8,25,17,90,66
  • 45:30
  • 6:1
  • OS1
Zápas sa skončil
Kompletný priebeh zápasu