Trenčania majú, čo chceli. Emotívny záver vyslal signál pred zápasmi na Považí

Ak si niekto myslel, že Trenčanov zlomí strata štvorgólového náskoku v prvom štvrťfinále, tak bol na veľkom omyle. Zverenci trénera Jána Pardavého zresetovali počas ranného mítingu mysle a večera nastúpili, ako by sa na Veľký piatok nič nestalo.

Hokejisti spod hradu Matúša Čáka síce inkasovali gól z hokejky Jordana Hickmotta už v druhej minúte, no dôležité vyrovnanie zabezpečil z trestného strieľania po zaľahnutí puku v bránkovisku Jakubom Sujom Marek Valach. Tesne pred týmto momentom musel hosťujúci Tomáš Starosta pripomenúť rozhodcom presné znenie pravidiel.

„Aj rozhodcovia robia chyby, ale som rád, že to opravili. Pravidlá sú v tomto smere jasné a zaľahnutý puk znamená trestné strieľanie a nie dve minúty. Už pred posudzovaním situácie mi to vravel „Parďo“ a som rád, že sme z toho vyťažili gól,“ pousmial sa 39-ročný obranca.

Paradoxom je, že Trenčín uspel aj napriek streleckej prevahe Michaloviec. Tá bola zreteľná hlavne v druhej tretine. Hoci ju však „líšky“ vyhrali na strely 14:7, na góly uspeli v pomere 2:1 hostia. Výrazne si pritom pomohli dvoma využitými presilovými hrami.

„Konečne sme ich zdolali a prišlo to v správny čas,“ odfúkol si po prvom víťazstve nad Michalovcami v tejto sezóne strelec druhého gólu Dukly Oliver Okuliar. „Veľmi nám pomohli aj presilové hry a tentoraz sme odviedli parádnu robotu v oslabeniach. Chlapci tam parádne blokovali strely.“

Presilové hry boli v oboch zápasoch kľúčovým faktorom. Zatiaľ čo Zemplínčania ich využili v prvom stretnutí série až štyri, v druhom ani jednu a vlastnou nedisciplinovanosťou servírovali šance súperovi.

„Nebudem si klamať, tých gólov nám strelili veľa. Akoby mali väčšiu túžbu, dostávali sme sa na trestnú lavicu a v tomto zápase sme boli slabší ako oni. Je to 1:1 a tentoraz sme zlyhávali v detailoch. Boli sme veľa vylučovaní a nevyšli nám presilové hry. Neboli také skvelé ako v prvom zápase. Nebol to náš top level, bolo to mäkké a v Trenčíne to chceme zmeniť. Vyvetráme si hlavy, dáme sa dohromady a prídeme tam ako úplne iné mužstvo,“ prisľúbil strelec druhého michalovského gólu Tomáš Török.

Nerozhodný stav po úvodnom dvojzápase dáva rovnaké postupové šance obom stranám. Ako to už však v play-off býva, spokojnejší je tím, ktorý ukoristil jedno víťazstvo vonku.

„Áno, sme spokojní,“ potvrdil Tomáš Starosta. „Do Michaloviec sme išli vyhrať aspoň jeden zápas a to sa podarilo. Prvý zápas nám bohužiaľ ušiel, ale hodili sme to za hlavy a poučili sme sa. Teraz sa pripravíme na domáce zápasy.“

„Aj prvý zápas sme rozbehli výborne, ale nedotiahli sme to. Teraz sa to podarilo a spokojní sú obaja súperi,“ nadviazal Oliver Okuliar. „My asi viac, pretože sme vyhrali vonku. Ukradli sme im bod a vďačíme za to vynikajúcemu výkonu.“

Séria dvoch Dukiel začína gradovať a v Trenčíne sa dá očakávať ešte viac emócií. V samotnom závere druhého zápasu totiž päste vytasili Mark Louis (tesne predtým atakoval Tomáša Bokroša) i Ján Ťavoda.

„Možno nastávajú veci, ktoré si potom bude potrebné vyriešiť. Všetko to však bolo v norme,“ poznamenal Tomáš Török a Oliver Okuliar v podstate súhlasí. „Pravdepodobne to tak bude. Tieto veci sa prenášajú a musíme očakávať, že sa to nakopí.“

"Myslím si, že je to zbytočné, ale zbytočný bol aj zákrok Louisa na Bokroša. Potom prišlo k nejakej komunikácii medzi trénermi. Ono sa to niekedy deje, je to play off, je to boj. Ale neeskalovalo to do nejakej bitky. Verím však, že tieto veci budú v zápise," okomentoval záver tréner Pardavý.

Podľa ostrieľaného Tomáša Starostu nejde o nič nečakané a play-off predstavuje boj po všetkých stránkach. „Emócie budú každým zápasom pribúdať. Potrebujeme to ustáť a vyhrať obe domáce stretnutia. Súperi sa dobre poznajú a teraz je to iba o tom, kto nechá na ľade väčšie srdiečko,“ dodal najskúsenejší hráč trenčianskeho tímu.


Prehľad zápasu

2
Góly Góly
4
27 (7,41 %)
Strely na bránu Strely na bránu
19 (21,05 %)
15 (78,95 %)
Zákroky Zákroky
25 (92,59 %)
0/6 (0,00 %)
Presilové hry Presilové hry
2/6 (33,33 %)
4/6 (66,67 %)
Oslabenia Oslabenia
6/6 (100,00 %)
31/70 (44,29 %)
Vhadzovania Vhadzovania
39/70 (55,71 %)
Kompletný prehľad zápasu

Súvisiace články