Trebišovské skúsenosti skrotili mladícku dravosť Brezna (FOTO)

Úvodné dve stretnutia baráže o účasť v Slovenskej hokejovej lige pre budúcu sezónu ponúkli divákom na Zemplíne dve úplne odlišné predstavenia. Zatiaľ čo v stredu sa nechali hráči Trebišova a Brezna strhnúť ofenzívnou prestrelkou, o deň neskôr už išlo o typický play-off hokej so zameraním na pozorné obrany.

V prvom súboji série viedli Trebišovčania 3:1 i 5:4, no hokejisti z Horehronia dokázali v 59. minúte vyrovnať a v 16. sekunde predĺženia rozhodol o triumfe 6:5 útočník Maroš Surový. V zemplínskej odvete si zverenci Richarda Šechného vybudovali počas prvých dvoch tretín dvojgólový náskok a jediný gól hostí prišiel po strele Dávida Boldižára a teči Olivera Giertla až v predposlednej minúte.

„V prvom zápase sme sa nepoznali a hoci sme sa na Trebišov pripravovali, trochu nás možno prekvapili. Čakali sme, že budú hrať klasický betón so zahusťovaním stredného pásma, ale hrali aktívne a bolo z toho veľa gólov. Tento druhý zápas už bol viac typický pre play-off. Mali sme veľa presiloviek i šancí, ale gól prišiel príliš neskoro. Nič sa však nedeje, ideme domov a chceme tam získať dve víťazstvá,“ vyslovil sa po úvodnom dvojzápase obranca Brezna Dávid Boldižár.

Hráči čerstvého víťaza druhej ligy odohrali s posledným tímom SHL dve veľmi vyrovnané partie.

„Bol to veľmi ťažký dvojzápas, ktorý nás stál veľa síl. Mrzí nás prvý zápas. Určite sme v ňom na súpera mali, ale v závere sme to pokašľali. Viedli sme 3:1, potom sme poľavili, ale aj tak sme viedli ešte 5:4. Škoda nešťastného teču na konci, ale teraz je to 1:1 a séria je opäť otvorená,“ upozornil útočník Trebišova Matúš Matis, ktorý mal druhom zápase prsty v oboch góloch žlto-modrého tímu. Pri prvom asistoval Vladimírovi Kubusovi, druhý sám strelil.

Barážová séria medzi Trebišovom a Breznom ponúka zaujímavý súboj skúseností s mladíckou dravosťou. Tím druholigistu sa opiera o defenzívu organizovanú ostrieľanými  harcovníkmi Tomášom Slovákom, Danielom Hančákom, Tomášom Valečkom či Ladislavom Hopkovičom, za ktorými to všetko istí Tomáš Halász. Na strane Brezna naopak pohybom hýria viacerí mladíci bojujúci o miesto v tíme extraligovej Banskej Bystrice.

„Majú skúsených hráčov, ale naša kvalita je určite oveľa vyššie. Ak budeme hrať svoj korčuliarsky hokej, tak na nás po fyzickej a korčuliarskej stránke nemajú,“ vyslovil sa Dávid Boldižár, podľa ktorého sú samotné zápasy vyrovnané, no rozdiel medzi trénovanosťou v oboch ligách sa prejaviť musí. „Je to skok. Trebišov sa pripravil dobre a hrá sa vyrovnaný hokej. Máme jedno víťazstvo, ale chceli sme dve. Isté je, že našim jediným cieľom je uchovanie prvoligovej príslušnosti a nič iné si nepripúšťame.“

„Myslím si, že ich trochu prekvapila naša výborná prvá tretina. V druhom zápase už boli opatrenejší aj oni a hral sa play-off hokej. V Brezne to bude o tom istom. Teraz už vieme, že na nich máme a rozdiel líg nie je taký zreteľný. Hokej sa hrá všade rovnako a všetci vedia korčuľovať. Jedinou našou slabinou môže byť trénovanosť, ktorá je určite nižšia ako v prípade prvoligistu. Herne na nich máme,“ zamyslel sa Matúš Matis, podľa ktorého sa trebišovský tím nemôže pustiť do kondičných pretekov s mladším súperom. Uspieť však môže rozumnou hrou. „Sú mladí, korčuľujú, dohrávajú súboje a sú silní na puku. Nie je to jednoduché. My musíme hrať trpezlivo, počkať si na šance a premieňať ich. Vyhráva ten, kto urobí menej chýb.“

Obe stretnutia na Zemplíne sledovalo 1400 divákov a aj tieto čísla ukazujú trebišovský hlad po dobrom hokeji. „Určite by sme chceli získať pre Trebišov prvú ligu, ale nie sme pod nejakým tlakom. My môžeme získať, oni veľa stratiť. Ideme od zápasu k zápasu. Máme pár dní na oddych a potom sa pokúsime zabrať na ich ľade,“ uzavrel Matúš Matis.

 

baráž o postup do Slovenskej hokej ligy - 2. zápas /na 4 víťazstvá/
 

HK STEEL TEAM Trebišov - HK Brezno 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)
Góly: 5. Kubus (Matis, Stríž), 21. Matis - 59. Giertl (Boldižár, Kylnar). Rozhodovali: Snášel ml., Smrek - Pribula, Riš, vylúčení: 6:6 na 2 min, J. Šiňanský 5 min. + DKZ za bitku - G. Olejník 5 min. + DKZ za bitku, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 1350 divákov


Prehľad zápasu

2
Góly Góly
1
33 (6,06 %)
Strely na bránu Strely na bránu
26 (3,85 %)
25 (96,15 %)
Zákroky Zákroky
31 (93,94 %)
0/5 (0,00 %)
Presilové hry Presilové hry
1/7 (14,29 %)
6/7 (85,71 %)
Oslabenia Oslabenia
5/5 (100,00 %)
0/0 (0,00 %)
Vhadzovania Vhadzovania
0/0 (0,00 %)
Kompletný prehľad zápasu

Priebeh zápasu

1. tretina
2. tretina
+ 1,51,92,14,44,55 / - 29,13,81,33,18,76
  • 20:43
  • 2:0
3. tretina
Zápas sa skončil
Kompletný priebeh zápasu

Fotogaléria