Tradičné Vianoce slovenskej juniorskej výpravy v Třinci

TŘINEC (SZĽH) – Štedrý večer trávili slovenskí hokejoví reprezentanti do 20 rokov v dejisku nadchádzajúcich majstrovstiev sveta v Třinci. Po popoludňajšom príchode sa ubytovali v hoteli a absolvovali posedenie s večerou pri vianočnom stromčeku. Na slávnostnom stole nechýbali tradičné slovenské špeciality, spojené s najkrajšími sviatkami v roku. 

Štedrá večera našej výpravy odštartovala krátkou modlitbou. Pokračovala pochutnávaním na tradičných vianočných dobrotách. Nechýbala oblátka s medom a cesnakom, kapustnica či vyprážaný kapor s majonézovým šalátom. Záver večere sa niesol v uvoľnenom štýle a dobrej atmosfére. „Večera bola super, jedlo výborné. Myslím, že každému chutilo. Počas večere bola zábava, no azda najviac sme sa nasmiali pri odovzdávaní darčekov,“ vravel kapitán tímu Martin Vitaloš. 

Chutilo aj nitrianskemu útočníkovi Jakubovi Minárikovi, ktorý zdupľoval spoluhráčove slová. „Mali sme všetko, čo k Vianociam patrí. Počas dňa navyše aj voľno, ktoré prospelo každému z nás. Oddýchli sme si, zabavili sa, trochu vypli od hokeja. Nasmiali sme sa predovšetkým pri rozdávaní darčekov,“ pokračoval Jakub Minárik.

Vzájomné obdarúvanie s názvom Secret Santa, v preklade tajný Ježiško, odštartovali spevom Tichej noci dvaja najmladší vo výbere trénera Róberta Petrovického, sedemnásťroční Marko Stacha a Samuel Kňažko. Potom nasledovalo rozdávanie darčekov. „Dostal som dvojo žuvačiek a žiletky,“ usmieval sa brankár Samuel Vyletelka. „Všetci sme sa cítili ako jedna rodina, bol to veľmi príjemný večer,“ pripojil 19-ročný žilinský rodák. 

A teraz malé vianočné prekvapenie pre vás. Nácvik Tichej noci v podaní našich juniorských reprezentantov. 
 


Fotogaléria