Topoľčany potrebovali proti Spišskej predĺženie

TOPOĽČANY (SZĽH) - Domáci hokejisti prestrieľali hostí 45:23, ale Topoľčany rozhodli o výhre až v predĺžení.

Topoľčianski hokejisti mali dobrý vstup do zápasu a už v 11. sekunde si vypracovali výhodu presilovky. Aj v ďalších minútach domáci zovierali hostí vo vlastnej obrannej tretine, na brankára hostí letela strela za strelou, ale hosťujúci gólman bol pozorný. Domáci v ďalších minútach nevyužili ani tri ďalšie presilovky a paradoxne sa do vedenia mohli dostať hostia v samom závere prvej časti, ale Kompas domácich podžral.

Do prostrednej časti vstúpili hostia s tlakom, vypracovali si tiež presilovku, ale domáci sa ubránili. V ďalších minútach dominovali už domáci a Tábi po skvelej akcii našiel Königa, ktorý poslal domácich do vedenia – 1:0. Až do konca tretiny sa hral otvorený hokej, obe mužstva si však vyloženú šancu nedokázal vypracovať, brankári na oboch stranách boli pozorní.

V záverečnej tretine sa domáci hokejisti v krátkom slede dopustili troch faulov a hostia hrali presilovku päť na tri. Počas nej po chybe hosťujúceho obrancu unikol Podstavek a keďže hosťujúci brankár Gavalier ho zastavil nedovolene, nasledovalo trestné strieľanie, ktoré Podstavek i premenil – 2:0. Hostia ešte dvojnásobnú presilovku dokázali využiť, zblízka dorazil Nagy – 2:1. Od gólu ubehli len tri minúty a Štrauch potrestal chybu domácich zadákov, ktorí sa pridlho hrali s pukom vo vlastnej obrannej tretine. V nasledujúcich minútach mali domáci viac z hry, snaha o strelenie tretieho gólu sa im uprieť nedá, najmä pokusy Uhnáka, Podstavka, či Königa volali po góloch. Keďže domáci nevyužili v závere ani presilovú hru, muselo sa predlžovať.

V predlžení, ktoré sa hralo vo formáte štyroch proti štyrom, mali domáci viac z hry. Rozhodnutie padlo po akcii celého útoku, keď Tábi zariadil domácim zaslúžene víťazstvo.
Góly: 27. König, 44. Podstavek (z trestného strieľania), 64. Tábi – 45. Nagy, 48. Štrauch. Rozhodovali: Valach – Holienka, Hanko, vylúčenia 7:7, presilovky 0:1, oslabenia 0:0, 526 divákov.

HC: E. Kompas – Kohút, Ďurčo, Bystričan, Nitriansky, M. Král, Hrudík, F. Hudec, Š. Duran – Minárik, Uhnák, Podstavek – Pätoprstý, B. Novák, Tábi – D. König, Laššo, F. Pekarčík – Geier, P. Šťastný, J. Hudec, tréner Ľ. Hurtaj.

Ľubomír Hurtaj (tréner HC Topoľčany): V treťom kole nás čakal súper, ktorý ešte neprehral. Zápas mal vcelku dobre tempo, hráči sa snažili korčuľovať, dostávali sme sa do gólových zakončení. Celý zápas sme ale odohrali v kŕči, chýbalo nám istejšie zakončenie. Na hokejkách sme mali zbytočný stres, čo bolo vidieť najmä v našich presilovkách počas ktorých nám odskakovali puky. Bojovnosť i snahu hráčom nemôžem uprieť, chýbala nám nejaká prekvapivá prihrávka či zakončenie. Škoda veľa vylúčených hráčov z našej strany, i keď niektoré z nich som ani ja nechápal, rovnako tak som nechápal i rozhodnutie rozhodcu, že sme v predĺžení hrali štyria na štyroch. Osobne si myslím, že sme stratili bod, pretože v tomto zápase sme boli lepším tímom, lepšie sme i korčuľovali a tlačili sa do pásma. Stále to nie je ono, avšak niektorí naši hráči sa budú musieť rýchlo prebrať, ak chcú pokračovať v našom tíme.