Tomáš Záborský definitívne uzavrel reprezentačnú kapitolu

BRATISLAVA (SZĽH) – Slovenský hokejový reprezentant Tomáš Záborský vo veku 30 rokov definitívne ukončil reprezentačnú kariéru. Oznámil to dnes v telefonickom rozhovore aj generálnemu manažérovi slovenských hokejových reprezentácii Miroslavovi Šatanovi. Rozhodol sa tak z dôvodu, že sa chce ďalej sústrediť už len na klub a rodinu.

Tomášove rozhodnutie rešpektujeme a ďakujeme mu za tie zápasy, ktoré za národný tím odohral. Držíme mu palce v klubovej kariére,“ povedal Miroslav Šatan.

Vedenie seniorskej hokejovej reprezentácie pozvalo Záborského aj na Nemecký pohár 2018, ktorý sa začiatkom novembra uskutoční v Krefelde. Útočník fínskej Tappary Tampere sa ospravedlnil pre vyťaženosť v klube.

TOMÁŠ ZÁBORSKÝ je odchovanec trenčianskeho hokeja. V roku 2006 bol draftovaný New Yorkom Rangers v piatom kole z celkového 137. miesta. V slovenskej hokejovej reprezentácii debutoval v roku 2010. Dohromady odohral v najcennejšom drese 28 stretnutí, v ktorých strelil 8 gólov. Posledný zápas odohral proti Českej republike v osemfinále olympiády v Soči 2014.