Tomáš Tatar je nadšený, že možnosť získať Stanleyho pohár stále žije

BRATISLAVA (SZĽH) – Tomáš Tatar sa s návratom do zámoria neponáhľa. Pravidelne komunikuje s Montrealom i vedením NHL a zbiera informácie o súčasnej situácii. Keďže po prílete do Kanady nechce absolvovať 14-dňovú karanténu, zatiaľ čaká doma. Poctivo drie, aby bol stopercentne pripravený, keď ho Canadiens povolajú pred očakávaným reštartom NHL.    

Montreal sa doň zapojí, hoci mu v čase prerušenia ligy pre pandémiu koronavírusu patrila v tabuľke Východnej konferencie až dvanásta pozícia. Vedenie NHL však v rámci zachovania fair play pripravilo veľkorysý formát dohrania súťaže s 24 tímami, v ktorom má miesto aj Tatar so spoluhráčmi. V predkole play-off o postup do riadneho 1. kola vyraďovačky sa Canadiens stretnú v sérii hranej na tri víťazné duely s Pittsburghom.   

Dvadsaťdeväťročný ilavský rodák nič nepodceňuje. „Chcem byť pripravený, preto od pondelka do piatka trénujem na ľade. Snažím sa na ňom tráviť čo najviac času,“ vraví útočník Montrealu pred plánovaným návratom do zámoria. Zatiaľ nevie, kedy ho zrealizuje, keďže situácia – nielen v súvislosti s pandémiou koronavírusu – sa rýchlo mení. No keďže tímové kempy štartujú 10. júla, 29-ročný útočník si je vedomý, že povolať ho môžu kedykoľvek. „Nemáme stanovený konkrétny dátum na návrat. S ligou komunikujeme každý deň, no predtým, než odídeme, potrebujeme poznať viacero informácií. Nebolo by ideálne, keby som po vyše dvojmesačnej drine musel ísť po prílete do štrnásťdňovej karantény. Snažím sa jej vyhnúť, preto zatiaľ čakám,“ doplnil Tomáš Tatar.

Viac o jeho príprave na reštart NHL, súčasných pocitoch i pohľade na aktuálne dianie sa dozviete v našom videorozhovore