Tomáš Tatar: Dúfame, že tréner Julien sa čo najskôr vráti k nám

TORONTO (SZĽH) – Hokejisti Montrealu Canadiens zvládli druhý zápas 1. kola play-off NHL proti Philadelphii na výbornú. Vďaka skvelému Careymu Priceovi v bránke a dvojgólovému slovenskému útočníkovi Tomášovi Tatarovi triumfovali 5:0 a vyrovnali stav série na 1:1. Zápas zvládli napriek tomu, že na striedačke nestál tréner Claude Julien, od štvrtka hospitalizovaný v nemocnici. 

Julien sa v súčasnosti podrobuje lekárskej liečbe a podľa neoficiálnych správ prichádzajúcich zo zámoria sa jeho stav zlepšuje. Do nemocnice musel zamieriť v noci po prehre Canadiens 1:2 v prvom zápase 1. kola play-off NHL s Flyers, keďže cítil bolesti v oblasti hrudníka. A pod drobnohľadom zdravotníckeho personálu zotrvá pravdepodobne až do konca série. Generálny manažér kanadského tímu Marc Bergevin sa neobáva, žeby hráči nasledujúce duely s Philadelphiou nezvládli. „Vyradili sme Pittsburgh. Neboli to tréneri, ktorí ho zdolali na ľade, ale hráči,“ vravel Bergevin. 

A mal pravdu. Tím Canadiens neoslabila neprítomnosť trénera Juliena, čo naplnilo potvrdil v druhom stretnutí v noci na sobotu. Vyhral 5:0. Brankár Carey Price si pripísal 30 úspešných zákrokov, slovenský útočník Tomáš Tatar dva góly. Najskôr 62 sekúnd po úvodnom buly otvoril skóre z dorážky vďaka intuitívnemu výberu miesta, následne v 22. minúte zvýšil na 3:0 parádne umiestnenou presilovkovou strelou zápästím. K dvom gólom pridal v štatistickom zápise aj štyri trestné minúty, tri strely na bránku, jeden hit. Na ľade strávil 14:45 min. 

„Hrali sme pre Clauda. Je smutné, čo sa mu stalo. Je súčasť nášho tímu. Nie je príjemné, keď sa ráno zobudíte a zistíte, že niečo je zlé. Určite mu prajeme skoré uzdravenie a pokoj jeho rodine. Dúfame, že sa čo najskôr vráti k nám, bude stabilizovaný a bude sa mať dobre,“ vravel Tomáš Tatar v slovenčine na pozápasovej tlačovke. 

K zápasu so skvelým koncom pre Montreal doplnil: „Hrali sme perfektne. Začali sme od začiatku od prvej minúty, išlo to výborne. Podali sme skvelý tímový výkon. Čo sa týka mňa, potešilo ma, že góly padli. Šance už boli aj predtým, ale keď to nepadá, začína to vyzerať trošku zle. Hokejista sa necíti komfortne. Som veľmi rád, že sa to prelomilo. Myslím, že počas zápasu som sa cítil lepšie a lepšie. Opakujem, skvelý zápas z našej strany. Môžeme si to chvíľu užiť, ale musíme ostať nohami na zemi a pokračovať v tom, čo robíme, keďže ide o veľmi ťažkého súpera a náročnú sériu,“ zakončil Tomáš Tatar. 

Tretí zápas je na programe v noci na pondelok o 2.00 SELČ.