Tipsport Liga v nasledujúcej sezóne definitívne aj s Miškovcom od 2. októbra

BRATISLAVA (SZĽH) – Tipsport Liga, najvyššia slovenská hokejová súťaž, odštartuje oficiálne 2. októbra. V sezóne 2020/21 v nej bude pôsobiť dvanásť tímov. Jedenásť slovenských a jeden zahraničný. Na utorňajšom zasadnutí Športovej rady Pro-Hokeja potvrdil účasť maďarský zástupca DVTK Jegesmedvék Miškovec. 

Zasadnutie zástupcov všetkých slovenských účastníkov extraligy sa uznieslo aj na rozdelení klubov do troch regiónov naprieč krajinou. V každom sa nachádza kvarteto tímov. Na západe Nitra, Slovan Bratislava, Nové Zámky a Trenčín, v strede Banská Bystrica, Detva, Zvolen a Liptovský Mikuláš, na východe Košice, Michalovce, Poprad a Miškovec. Rozdelenie klubov do regiónov malo dôležitú úlohu pri finálnej dohode o formáte súťaže. 

Základnú časť bude tvoriť štvorkolový systém, čo znamená, že každý s každým nastúpi dvakrát vonku a dvakrát doma. K 44 kolám bude pripočítaných šesť takzvaných regionálnych, na základe predchádzajúceho geografického rozdelenia klubov do regiónov. Regionálne duely zohrajú len tímy v rámci svojich regiónov, a to dvojkolovo, čiže každý s každým raz vonku a raz doma. Dovedna tak bude mať základná časť súťaže 50 kôl. 

Po nich určí tabuľka prvých šesť istých účastníkov play-off, umiestnených na prvej až šiestej priečke. Ďalšie štyri kluby na 7. až 10. mieste si zahrajú predkolo o účasť v play-off na tri víťazné zápasy systémom siedmy s desiatym, ôsmy s deviatym. Pre jedenáste a dvanáste mužstvo po základnej časti sa sezóna skončí. Na základe predchádzajúcich dohôd v ročníku 2020/21 nikto z Tipsport Ligy nevypadne. Zospodu však bude otvorená pre víťaza Slovenskej hokejovej ligy. Slovenský extraligový šampión bude známy najneskôr 12. mája. 

Informácie priniesol oficiálny facebookový profil Tipsport Ligy.