Tipos extraliga: COVID už aj v Nitre, v piatok sa odohrá iba jeden zápas a s divákmi

BRATISLAVA (SZĽH) – Pôvodne mali byť v piatok 16. októbra na programe dva zápasy hokejovej Tipos extraligy. Napokon zostal iba jeden. Duel medzi Zvolenom a Nitrou je odložený pre výskyt ochorenia COVID-19 v tíme spod Zobora. Od 18.00 tak nastúpia v dohrávke duelu 1. kola hokejisti Miškovca a Trenčína.

Nitrania informovali o prítomnosti vírusu v kabíne prostredníctvom krátkeho stanoviska na oficiálnom facebookovom profile. „HK Nitra neodohrá najbližšie tri plánované zápasy v dôsledku odhalenia niekoľkých pozitívnych prípadov v A-tíme, ktoré sa vyskytli pri testovaní na Covid 19.  V dôsledku toho neodohráme dnešný zápas vo Zvolene a plánované dve dohrávky v nedeľu proti DVTK Jégemedvék a v stredu proti HC Košice,“ informoval klub spod Zobora.

Zápas Miškovca a Trenčína by sa mal uskutočniť, keďže posledné testovanie na prítomnosť vírusu v oboch kabínach dopadlo negatívne, teda pre hokej pozitívne. Navyše hrať sa bude s divákmi rovnako ako posledná domáca konfrontácia maďarského účastníka súťaže so Slovanom Bratislava, ktorú videlo z tribún 885 nadšencov. Okrem Nitranov nedávno vírus prepukol aj v Michalovciach, Poprade a Banskej Bystrici. Naopak, do hry by sa čochvíľa mali vrátiť Košičania či Liptáci.