Družstvu SR 16 v odvete v Jihlave nestačili tri využité presilovky

Útočník Oliver Okuliar, foto youtube - spÚtočník Oliver Okuliar, foto youtube - sp

JIHLAVA (SZĽH) - Slovenskí hokejoví reprezentanti do 16 rokov uzavreli sezónu v Jihlave nedeľňajšou 3:4 prehrou s rovesníkkmi Česka, teda rovnakým vdýsledkom ako v sobotu.  Obdivuhodná stíhačka  mladých Slovákov v záverečnej tretine s troma využitými presilovkami prišla neskoro. V našom družstve skočili traja s dvoma bodmi Faško-Rudáš, Okuliar 1+1, Okuliar 0+2, ktorého vyhlásili za najlepšieho hráča tímu SR 16.

V polovici zápasu sa po zrážke so súperom zranil náš obranca Matej Šálka. Po fixácii krku nasledoval transport na nosidlách a prevoz do nemocnice,

Priateľské medzištátne stretnutie hokejistov do 16 rokov v Jihlave - nedeľa:

Česko - Slovensko 4:0  (2:0, 2:0, 0:0)

 Slováci sa síce zlému úvodu z prvého duelu, keď po 91 sekundách prehrávali 0:2, no za  viaceré fauly pykali dvoma gólmi v oslabeniach a  dva razy inkasovali v prečísleniach, pri ktorých brankár Bátory nemal šancu.  Zverenci trénera Dušan Halahiju začali po druhej prestávke za stavu 0:4 veľkú stíhačku. Už v 50. sekunde záverečnej tretiny využili presilovku, keď Bučko dorážkou prekonal po prvý raz českého brankára. Aktivita Slovákov sa v nasledujúcich minútach pretavila do ďalších presiloviek. Vyše minútovú o dvoch hráčov naši ešte nevyužili, no  pri oslabení domácich o jedného hráča  rozohrali výbornú kombináciu - Oliver Okuliar našiel kapitána Martina Faško-Rudáša, ktorý razantnou strelou znížil na 2:4. Aby toho nebolo málo, Slováci využili ajtretiu presilovku: v 48. min. Okuliar počas nej v jasnej pozícii prestrelil českú  bránku, no o šesť sekúnd sa po buly dostal k puku Faško-Rudáš, jeho pokus českí o brancovia zablokovali, ale Kristián Kováčik doklepol na konečných 3:4. 

Góly:  6. Dobiáš (Kropáček, Dajčar), 11. Veselý (Blümel), 26. Matiášek (Blümel, Dluhoš), 36. Bláha (Klapka, Klejna) – 41. Bučko (Kováčik, Okuliar), 47. Faško-Rudáš (Okuliar), 48. Kováčik (Faško-Rudáš)

Slovensko 16: Bátory – Bučko, Ilenčík, Rudy, Šalka, Senko, Ligas, Chatrnúch, Turan – Okuliar, Kováčik, Faško-Rudáš "C" – Melcher, Čederle, Džugan – Komloš, Hvizdoš, Sarvaš – Maniaček, Minko, Ferényi