Tím SR 16 prehral s Fínskom. Na turnaji skončil druhý

FÜSSEN, BRATISLAVA (SZĽH) – Slovenská hokejová reprezentácia do 16 rokov obsadila na Turnaji 4 krajín v nemeckom Füssene konečné 2. miesto. Rozhodol o tom záverečný duel nášho tímu na podujatí, v ktorom zverenci trénera Radoslava Hecla prehrali s Fínskom vysoko 0:8. Práve výber zo severu Európy bol suverénom celého podujatia, keď vyhral všetky tri zápasy s jednoznačným skóre 20:3.

O osude zápasu, ktorý určil víťaza Turnaja 4 krajín, bolo rozhodnuté prakticky už po prvých minútach. Po góloch Tammela, Kuiriho a Mykru viedli Fíni už po necelých dvanástich minútach 3:0 a v druhej tretine dokázali ešte päťkrát prekonať slovenského brankára Tobiasa Iglovského. Mladí Slováci odohrali proti favorizovanému súperovi vyrovnanú partiu len v záverečnej tretine, ktorá sa skončila bezgólovou remízou.

 

Turnaj 4 krajín hráčov do 16 rokov – Füssen, Nemecko

Slovensko “16“ – Fínsko “16“ 0:8 (0:3, 0:5, 0:0)

Zostava SR 16: Iglovský – Kocúr, Socha, Němec, Mešár, Krnáč, Miklovič, Eliáš – Bačo, Štefančík, Šramaty, Slafkovský, Géci, Babeliak, Živický, Ožvald, Sokoli, Danielčák, Ulbricht, Bubica.

Vylúčení: 1:4, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0

Rozhodcovia: P. Oberdorfer – T. Haas, S. Kriebel.

 

Radoslav Hecl – tréner SR 16:

"Do zápasu s Fínskom sme nastupovali pozitívne naladení vzhľadom k tomu, že sme mali na turnaji za sebou dve víťazstvá. Verili sme v to, že naša výkonnosť je dostačujúca aby sme potrápili aj Fínov. No bohužiaľ, po dvanástich minútach sme prehrávali 0:3, z piatich striel sme inkasovali tri góly a dosť nám to naštrbilo taktiku v stretnutí. Nevedeli sme sa presadiť v útočnom pásme a súper bol silný na puku a veľmi rýchlo korčuľoval. Hlavne v individuálnych činnostiach fínsky hráči jednoznačne dominovali. V prvých dvoch tretinách bol súper dominantný, v tretej časti sme zmenili systém, viac sme sa nabudili a dali do toho viac srdiečka. Uhrali sme ju na nerozhodný výsledok, čo si veľmi vážim. Na jednej strane nás prehra s Fínskom mrzí, na druhej by som chcel odohrať takýchto zápasov čo najviac – takéto súboje nás posúvajú ďalej. Hlavne pre tých hráčov to bola veľká škola ktorá im ukázala, že na turnajoch musíte vedieť odohrať tri kvalitné zápasy v rýchlom slede za sebou. My sme odohrali dva kvalitné proti rovnocenným súperom no bohužiaľ už tretí zápas v tempe fínskeho mužstve sme nedokázali odohrať v takej kvalite. Treba viac trénovať a pripravovať sa aj mimo povinností v klube aby sme sa priblížili k takejto top kvalite. Druhé miesto na turnaji je pozitívne, máme víťazstvá so Švajčiarskom a Nemeckom. Odohrali sme kvalitné zápasy a naše vystúpenie malo svoje plusy aj mínusy. Dalo nám to veľa aj čo sa týka prehľadu kvality hráčov a to bola podstatná vec pre nás."

 

Tabuľka turnaja 4 krajín

(pred posledným zápasom turnaja Nemecko – Švajčiarsko)

1. Fínsko 3 3 0 0 0 20:3 9

2. Slovensko 3 1 1 0 1 9:15 5

3. Švajčiarsko 2 0 0 1 1 6:8 1

4. Nemecko 2 0 0 0 2 4:13 0