Tím SR 16 na turnaji v Minsku zdolal domáce Bielorusko

MINSK / BRATISLAVA (SZĽH) – Slovenský výber U16 absolvoval prvý zápas na Turnaj o pohár prezidenta športových klubov v bieloruskom Minsku. Na tomto turnaji sa stretávajú dve reprezentácie do 16 rokov - Slovensko a Rusko - s dvomi o rok staršími výbermi Lotyšska a Bieloruska. Naši reprezentanti si tak v úvodnom zápase zmerali sily s domácim Bieloruskom "17". Naši hráči podali veľmi bojovný výkon proti starším a fyzicky vyspelejším Bielorusom, za čo boli odmenení trojbodovým víťazstvom 4:3. Tréner Roman Sýkora po zápase pochválil zverencov za dobrý výkon a pripravuje ich na zajtrajší zápas proti favorizovanému výberu Ruska.Ďalšie informácie z turnaja prinesieme priebežne.

Hlas trénera:
Roman Sýkora, tréner SR 16: "Hrali sme proti o rok starším hráčom, a do zápasu sme vstúpili veľmi dobre, boli sme maximálne efektívni. Síce bolo v hre veľa chýb pri niektorých situáciách, ktoré sme mohli a mali riešiť jednoduchšie. Dali sme však tri góly, čo bolo veľmi pozitívne. V druhej tretine nás Bielorusi zatlačili vďaka tomu, že sú o rok vyspelejší a vedeli využiť druhú stranu, z ktorej sa ťažko strieľa, a nakoniec sme boli veľmi radi, že sme v druhej tretine len raz inkasovali. Pred treťou tretinou sme si povedali, že hráme, bojujeme, chalani dávajú do toho srdce a bola by veľká škoda, keby sme tento zápas náhodou stratili. Chalani si to uvedomili a pristúpili k tomu veľmi zodpovedne. Dali sme gól na 4:2, potom sme mali k dispozícii 5-minútovú presilovku. Tá nám však vôbec nevyšla, súper napokon znížil na rozdiel jedného gólu a do konca zápasu sme robili všetko pre to, aby sme udržali tesný náskok. To sa nám podarilo, a sme veľmi radi za 3 body. Na medzinárodnom leveli je o rok vyššia kategória predsa len citeľná. Bielorusi boli fyzicky lepší, hrali vyspelejšie, ale som rád, že sa nám podarilo vybojovať víťazstvo."

Turnaj o pohár prezidenta športových klubov – Minsk, BLR:
SR "16" – Bielorusko "17" 4:3 (3:1, 0:1, 1:1)
Góly SR: 7. Sýkora (Šotek), 17. Petrovský (Braun, Socha), 20. Slafkovský, 41. Braun (Mešár, Slafkovský)
Vylúčení: 6:5 na 2 min, Malašenko (BLR) 5+DKZ
Presilovky a oslabenia: 0:0

Zostava SR 16:
Korec – Krakovský, Patzelt, Nátny, Socha, Miklovič, Kmec, Pánik, Žabka – Bartakovics, Suchý, Mešár, Žlnka, Šotek, Repčík, Sýkora, Petrovský, Ružek, Slafkovský, Živický, Braun

Výsledok druhého zápasu:
Lotyšsko "17" - Rusko "16" 1:6

Priebežné poradie:
1. Rusko "16" 3 body
2. Slovensko "16" 3 body
3. Bielorusko "17" 0 bodov
4. Lotyšsko "17 0 bodov