TEL-finále: Zvolen už len 1 triumf od titulu, Mikula: Boli efektívnejší

POPRAD - Hokejisti HKM Zvolen zvíťazili v pondelok v treťom finále Kaufland play off Tipos extraligy na ľade HK Poprad 2:1 po predĺžení a v sérii vedú už 3:0. O zisku titulu môžu rozhodnúť už v utorok, keď je na popradskom ľade na programe štvrtý zápas. O triumfe Zvolenčanov rozhodol v 69. minúte kanadský obranca TJ Melancon.

 

3. zápas finále play off:

HK Poprad - HKM Zvolen 1:2 po predĺžení (0:0, 1:1, 0:0 - 0:1)

Góly: 29. Dalhuisen (Livingston, Tavi) - 28. McPherson (Halama, Bondra), 69. Melancon. Rozhodovali: D. Konc st., Novák - Synek, Jedlička, vylúčení: 4:4 na 2 min., presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0,

350 divákov

/stav série: 0:3/

Zostavy:

Poprad: Hamerlík - Drgoň, Hudec, Kramár, Dalhuisen, Demo, Brejčák, Hodorovič - Svitana, Skokan, Haščák - Handlovský, Preisinger, Vandas - Livingston, Bjalončík, Tavi - Mešár, Matej Paločko, Mashinter - Zagrapan.

Zvolen: Rahm - Betker, Kotvan, Ivan, Melancon, Hraško, Kubka, Meliško - Bondra, Viedenský, Stupka - McPherson, Mikúš, Nuutinen - Marcinek, Tibenský, Kolenič - Gubančok, Halama, Jedlička - Ďuriš.

Do tretieho finálového duelu nastúpili oba tímy v oklieštených zostavách bez viacerých opôr. Hra bola preto z oboch strán veľmi opatrná. Viac sa do zakončenia pochopiteľne tlačili domáci, ktorý si zahrali dve presilové hry po sebe. Kombinácie prvej špeciálnej formácie Popradu ale gólom neskončili. V závere prvej tretiny si početnú výhodu vyskúšali aj Zvolenčania. Hamerlínk v nej ale veľa práce nemal.

Druhá tretina mala vyrovnaný priebeh. Do vedenia šli najprv v 28. minúte hostia počas presilovej hry. McPhersonovu strieľanú prihrávku si domáci stečovali do vlastnej siete. O rovnovážny stav sa postaral popradský obranca Dalhuisen. Jeho nahodenie od modrej doplachtilo až za Rahmov chrbát. Zostávajúce minúty prostrednej časti veľa vzruchu nepriniesli.

Tretia tretina sa začala opatrne. Domáci si v nej hneď na začiatku zahrali presilovú hru, veľa toho ale nevymysleli. Postupom času mali mierne navrch Zvolenčania. Popradská lavička tŕpla najmä v samom závere. V 56. minúte putoval na lavicu hanby Preisinger a Hamerlík sa poriadne zapotil. Vo finálovej sérii sa preto už druhý raz predlžovalo.

V predĺžení sa hra kúskovala častými prerušeniami hry. Väčšiu snahu smerom dopredu síce vyvíjali "kamzíci", ale rozhodnutie prišlo v 69. minúte z hokejky Melancona. Jeho strela z uhla preletela Hamerlíkovi ponad rameno -1:2. Zvolen sa ujal vedenia 3:0 v sérii a od titulu ho delí jediné víťazstvo.

 

hlasy po zápase:

Peter Mikula, tréner Popradu: "Zvolen bol efektívnejší v streľbe. Darmo hovorím niektorým jedincom, aby strieľali. Hrali sme veľa po rohoch a nevytvorili sme dostatočný tlak na súperovu bránu. Dnes to nebola otázka obrany ale útoku, ktorý nedal góly."

Andrej Podkonický, asistent trénera Zvolena: "Prišli sme do Popradu vyhrať a podať čo najlepší výkon. V prvej tretine sme mali dobrý pohyb. Dali sme prvý gól, potom sme hneď nešťastne inkasovali. Bol to vyrovnaný zápas. Opäť sa hral parádny hokej."

 


Prehľad zápasu

1
Góly Góly
2
40 (2,50 %)
Strely na bránu Strely na bránu
32 (6,25 %)
30 (93,75 %)
Zákroky Zákroky
39 (97,50 %)
0/3 (0,00 %)
Presilové hry Presilové hry
1/4 (25,00 %)
3/4 (75,00 %)
Oslabenia Oslabenia
3/3 (100,00 %)
32/62 (51,61 %)
Vhadzovania Vhadzovania
30/62 (48,39 %)
Kompletný prehľad zápasu

Priebeh zápasu

1. tretina
2. tretina
3. tretina
Predĺženie
Zápas sa skončil
Kompletný priebeh zápasu

Najužitočnejší hráči zápasu

1.

RAHM, Lennie Arne Robin

HKM a.s. Zvolen


Zákroky 39
Úspešnosť zákrokov 97,50 %

2.

MELANCON, Thomas Joseph

HKM a.s. Zvolen


Body 1
Góly 1
Asistencie 0

3.

MCPHERSON, Allan Mathew James

HKM a.s. Zvolen


Body 1
Góly 1
Asistencie 0
Kompletné štatistiky zápasu

Súvisiace články