Tatar skóroval, ale nemá istý štart v treťom zápase finále Západnej konferencie

LAS VEGAS 15. mája (SITA) - Slovenský hokejista Tomáš Tatar síce prispel gólom k triumfu Vegas nad domácim Winnipegom 3:1 v pondelňajšom druhom stretnutí finále Západnej konferencie NHL, ale jeho štart v ďalšom súboji série je ohrozený.

Tatar sa vrátil do zostavy Golden Knights po troch súbojoch, v ktorých bol iba zdravým náhradníkom a strelil svoj premiérový gól v play-off 2017/2018.

V druhej útočnej formácii nováčika súťaže nahradil kanadského spoluhráča Davida Perrona. Ten sa podľa trénera Gerarda Gallanta necítil dobre. Kouč "zlatých rytierov" však očakáva, že Perron bude do ďalšieho duelu v poriadku. Je teda otázne, či sa do zostavy vojde aj slovenský 27-ročný krídelník.

"Nepovedal by som, že som bol frustrovaný. Chcem pomôcť tímu a keď sa mužstvu nedarí a ja som iba na tribúne, je to na porazenie. Všetci, čo sme tu, máme jediný cieľ - získať Stanleyho pohár. Robíme pre to všetko, čo je v našich silách. Keď sa tréneri rozhodnú, že nebudem hrať, musím to rešpektovať, byť dobrý spoluhráč a motivovať ostatných chlapcov tak ako viem," povedal podľa nhl.com Tatar po pondelňajšom zápase.

Séria sa za nerozhodného stavu sťahuje do Las Vegas, tretí zápas finále Západnej konferencie je na programe v stredu 16. mája.