Tatar sa budúcnosťou nezaťažuje, teší sa zo stabilných spoluhráčov

BRATISLAVA (SZĽH) - Útočník Montrealu Canadiens Tomáš Tatar po pondelkovom tréningu v športovom komplexe Bell priznal, že hokejistov NHL čaká úplne iná sezóna ako zvyčajne. Tréner Claude Julien zaradil dubnického odchovanca pred začiatkom ročníka do elitnej formácie Canadiens s Phillipom Danaultom a Brendanom Gallagherom.

Tatar po príchode do Montrealu herne i psychicky pookrial. Vo dvoch sezónach nazbieral v drese Canadiens v 147 stretnutiach 119 bodov za 47 gólov a 72 asistencií. V klube od neho očakávajú ešte väčší prínos v play-off, v ktorom v desiatich dueloch strelil dva góly.

Slovenský útočník je po tvrdej príprave pripravený potvrdiť úlohu jedného z lídrov slávneho klubu. Fungovať by mala aj spolupráca s Danaultom a Gallagherom. „Rozumieme si. V predošlých dvoch sezónach sme sa dobre zohrali. Pomáha, ak máte stabilných spoluhráčov. Vieme, kde je kto na ľade. Funguje to aj mimo neho. Teším sa, že môžeme hrať opäť spolu,“ zareagoval na zloženie formácií prostredníctvom videokonferencie cez Zoom Tatar.

Máme silný tím, každý útok vie streliť gól, čo je v dnešnom hokeji dôležité. Máme za sebou dobrý tréningový kemp a už sa tešíme na prvý zápas.

Montreal potrebuje v novej sezóne zlepšiť najmä presilovú hru. V minulej ju mali až 22. v celej NHL s úspešnosťou 17,7 %. Zmena neprišla ani v play-off, z jeho 24 účastníkov mali Habs až pätnástu presilovku s úspešnosťou 15,2 %. Príchody Josha Andersona a Tylera Toffoliho by mohli zvýšiť silu početnej výhody tímu Clauda Julieana. „Máme dve presilovkové formácie, ktoré môžu byť skutočne dobré. Vyzerá to dobre. Máme veľa možností, ako zahrať presilovku. Sme nebezpečnejší,“ tvrdilo ľavé krídlo prvej formácie.

Odchovancovi dubnického hokeja po sezóne vyprší platný kontrakt s Montrealom. Tridsaťročný najproduktívnejší hráč klubu v minulej sezóne (61 bodov, 22 gólov v 68 zápasoch) sa svojou budúcnosťou nezaťažuje. Rokovania o novom kontrakte nie sú preňho momentálne priorita. Sústredí sa najmä na začiatok ročníka. „Počas medzisezónneho obdobia urobil manažment niekoľko dobrých ťahov. Máme silný tím, každý útok vie streliť gól, čo je v dnešnom hokeji dôležité. Máme za sebou dobrý tréningový kemp a už sa tešíme na prvý zápas,“ uviedol Tatar.

Canadiens začnú ročník už v stredu na ľade veľkého rivala z Toronta. Prvých šesť duelov odohrajú na klziskách súperov. „Bude to niečo iné. Na jednej strane sa tešíte, že budete tráviť viac času so spoluhráčmi, pretože sme sa dlhšie nevideli. Na druhej strane je však vonku hrať náročnejšie. Strávime spolu teraz dva týždne na cestách a dostaneme sa do bežného sezónneho rytmu,“ doplnil Tatar.