Tatar s gólom a asistenciou, Pittsburgh slávil 10. víťazstvo v rade

NEW YORK - Slovenský hokejista Tomáš Tatar pomohol v noci na piatok v NHL gólom a asistenciou k víťazstvu New Jersey 3:1 nad Columbusom. V 32 zápasoch sezóny nazbieral 17 bodov (8+9). Devils potvrdili zlepšenú formu, dosiahli štvrtý triumf z uplynulých piatich duelov. Zároveň pokazili míľnik Jakubovi Voráčkovi, český krídelník Blue Jackets nebodoval vo svojom jubilejnom 1000. zápase v základnej časti.

Tatar otvoril skóre už v 51. sekunde, keď sa po prihrávke Jespera Bratta ocitol sám pred bránkou hostí a bekhendovým blafákom si vychutnal Joonasa Korpisala. V závere zápasu potom asistoval pri góle Jacka Hughesa do prázdnej bránky. Útok Tatar (1+1), Hughes (1+2), Bratt (1+1) ťahal New Jersey, dokopy získal sedem kanadských bodov. Slovenský krídelník odohral 15 minút, počas ktorých zaznamenal aj dva plusové body a tri strely na bránku. Z taxi tímu si "diabli" pred zápasom stiahli Mariána Studeniča, ktorý si počas šiestich minút pripísal jeden mínusový bod. Tretí Slovák v zostave Devils, obranca Christián Jaroš odohral deväť a pol minúty, odsedel si menší trest za držanie a rozdal dva bodyčeky.

Tampa Bay s Erikom Černákom zdolala Calgary 4:1. Ruský útočník Nikita Kučerov sa po dlhej absencii vrátil do zostavy dvojnásobného obhajcu Stanleyho pohára a na triumfe sa podieľal dvomi asistenciami. Černák počas 18 minút na ľade vyslal dve strely na bránku, rozdal štyri "hity", nazbieral dva plusové body a dostal aj menší trest za hrubosť.

Dallas bez slovenského obrancu Andreja Sekeru zdolal Floridu 6:5 po samostatných nájazdoch, autorom víťazného nájazdu bol Joe Pavelski. Sekera sa ako zdravý náhradník nezmestil do zostavy Stars.

Na víťaznej vlne sa nesú hráči Pittsburghu, ktorí uspeli vo Philadelphii 6:2 a slávili už 10. triumf v sérii. Colorado rozstrieľalo Winnipeg 7:1 najmä zásluhou svojho hviezdneho prvého útoku. Kapitán Gabriel Landeskog sa blysol štvrtým hetrikom v NHL, ku ktorému pridal jednu asistenciu, Nathan MacKinnon zaznamenal gól a štyri asistencie a Mikko Rantanen si rozšíril bodové konto o gól a dve asistencie.

 

výsledky NHL:

Boston - Minnesota 2:3, Buffalo - San Jose 2:3, New Jersey - Columbus 3:1 /TATAR za domácich 1+1/, Philadelphia - Pittsburgh 2:6, Tampa Bay - Calgary 4:1, Dallas - Florida 6:5 pp a sn, Arizona - Chicago 6:4, Colorado - Winnipeg 7:1, Vegas - New York Rangers 5:1, Los Angeles - Nashville 2:4