Tampa Bay s Černákom zdolala Toronto 7:3,obhajca vyrovnal stav série na 2:2

NEW YORK - Hokejisti Tampy Bay v zostave so slovenským obrancom Erikom Černákom zvíťazili vo štvrtom stretnutí 1. kola play off NHL doma nad Torontom 7:3 a vyrovnali stav série na 2:2. Obhajca strelil v prvých ôsmich minútach tri góly a jeho brankár Andrej Vasilevskij si v súboji pripísal 22 úspešných zákrokov.

Černák v prvej obrannej formácii strávil na ľade vyše 19 minút, zapísal si dva plusové body aj dve trestné minúty a jednu strelu. Zápas číslo 5 je na programe v noci na stredu v Toronte.

Boston zvíťazil doma nad Carolinou 5:2 a vyrovnal stav série na 2:2. O svojom triumfe rozhodli Bruins dvoma gólmi na začiatku tretej tretiny, v ich drese exceloval s bilanciou 2+3 Brad Marchand. Aj St. Louis vyrovnali doma stav série s Minnesotou na 2:2, keď v Enterprise Center uspeli 5:2. Domáci Jordan Kyrou a David Perron dali po dva góly a brankár Jordan Binnington zlikvidoval 28 striel Wild.

Los Angeles rovnako na domácom ľade zvíťazilo nad Edmontonom 4:0 a sériu vyrovnalo na 2:2. Dva góly a jednu asistenciu zaznamenal Carl Grundström.

 

NHL - 1. kolo play off:

štvrťfinále Východnej konferencie - 4. zápasy:

Boston - Carolina 5:2 /stav série: 2:2/

 

Tampa Bay - Toronto 7:3 /stav série: 2:2/

 

štvrťfinále Západnej konferencie - 4. zápasy:

St. Louis - Minnesota 5:2 /stav série: 2:2/

 

Los Angeles - Edmonton 4:0 /stav série: 2:2/