Takto si to pod Zoborom predstavovali...

ZVOLEN (SZĽH) – Dva zápasy, šesť bodov. Lepší vstup do sezóny si hokejisti Nitry asi ani nevedeli predstaviť. Po domácej výhre s Košicami zvíťazili v nedeľu na ľade Zvolena presvedčivo 4:1. Na ceste za tromi bodmi ich nezastavilo ani osem vylúčených hráčov, v oslabeniach inkasovali corgoni len jediný raz.

Nečudo, že medzi hráčmi a realizačným tímom Nitry panovala bezprostredne po stretnutí dobrá nálada. „Sme spokojní s výkonom a hlavne s výsledkom. Udržali sme si pohyb a hru zo zápasu s Košicami. Náš výkon podporil dobrým výkonom brankár, čo bol základ úspechu. Ostatní chalani sa pridali. Ustáli sme veľmi nepríjemné presilovky súpera,“ hodnotil asistent trénera Dušan Milo. Na jeho slová nadviazal strelec úvodného gólu Adrián Holešinský. „Bol to veľmi ťažký zápas, veď sme hrali proti úradujúcim majstrom. Preto si toto víťazstvo veľmi ceníme." 

Domáci zasypali bránku Nitry dovedna päťdesiatimi strelami. Dobrá obranná hra a výborný Honzík odolávali až do 50. minúty. „Podľa môjho názoru výsledok úplne nezodpovedá obrazu hry. Dávali sme góly, ale Zvolen takisto hral veľmi dobre. Jediný rozdiel bola efektivita. Nám tam napadali góly, rýchlo sme sa chytili, a to rozhodlo,“ povedal Filip Krivošík, ktorý si na svoje konto pripísal dve asistencie. V prvej tretine ho trafil pukom do ruky obranca Peter Hraško. Napriek počiatočnej veľmi bolestivej grimase sa takmer okamžite vrátil do hry. „Dostal som strelu do rukavice a bolo to dosť nepríjemné. Ale ako sa hovorí: víťazstvo bolí. Dáme na to ľad a bude to fajn.“

S akou taktikou pricestovali zverenci trénera Stavjaňu pod Pustý hrad? „Začali sme s tým, že budeme dlho držať nerozhodný stav a budeme sa snažiť streliť nejaký gól a uvidíme, ako sa to vyvinie. Nečakali sme, že po dvoch tretinách budeme vyhrávať 3:0. Preto sme sa snažili ustrážiť si náskok a nedostať nejaký blbý gól,“ odkrýva účastník ostatných majstrovstiev sveta Holešinský.

Jediné, čo môže Nitranov mrzieť, je nedisciplinovanosť. Keby Zvolenčania efektívnejšie využívali poskytnuté početné výhody, mohol mať zápas oveľa dramatickejší záver. „Tie fauly plynuli z hry a niektoré z nich sme si mohli odpustiť. Taký je hokej a tie fauly boli. Nemôžeme sa vyhovárať. Môžeme byť len radi, že obrana v presilových hrách súpera fungovala dobre,“ myslí si Krivošík, ktorý si na slovenskú extraligu stále len zvyká. Veď do Nitry zamieril na ročné hosťovanie len začiatkom mesiaca. „Je to niečo špecifické aj pre mňa. Myslím si, že úvod sezóny je nad očakávania. Budem len rád, ak v tom budeme pokračovať.“ň

Druhý útok Nitry Krivošík-Rockwood-Holešinský fungoval v nedeľu  veľmi dobre. Hráči o sebe vedeli, čoho dôkazom sú aj dva strelené góly. „Je to dobré. Zo začiatku sme si potrebovali zvyknúť, lebo Filip hral po dlhej dobe a Adam je trochu iný typ hráča. Po pár tréningoch je to lepšie a dnes sa to odzrkadlilo. No hlavné, že sme získali tri body,“ chváli spoluprácu Holešinský, ktorý vyzdvihol aj výkon gólmana Honzíka. „Odkedy je tu, tak podáva veľmi dobré výkony. Je super, že v bránke máme niekoho, na koho sa môžeme v každom zápase spoľahnúť.“ Na výborný úvod ročníka túžia hokejisti Nitry nadviazať aj v ďalšom priebehu sezóny. „Každý zápas je iný. Sme radi, že sme chytili začiatok sezóny a dúfam, že v takýchto výkonoch budeme pokračovať,“ dodal Adrián Holešinský.