SZĽH spúšťa prihlasovanie o účasť na try-oute NCAA pre záujemcov o univerzitné štúdium v zámorí – ALL IVY SHOWCASE

BRATISLAVA (SZĽH) – Slovenský zväz ľadového hokeja spúšťa prihlasovanie záujemcov do databázy o účasť na prestížnom podujatí All Ivy Showcase, ktorý sa uskutoční v druhej polovici apríla 2023 vo floridskom mestečku Estero. Ide o podujatie, na ktorom majú mladí hokejisti s úprimným záujmom uberať sa univerzitnou hokejovou cestou v Severnej Amerike unikátnu možnosť ukázať sa hlavným trénerom, skautom či zástupcom prestížnych zámorských univerzitných tímov zo súťaže NCAA a získať štipendium na najlepších amerických vysokých školách.

Univerzitné hokejové smerovanie patrí do portfólia strategických zámerov Slovenského zväzu ľadového hokeja v rámci dlhodobej 10-ročnej stratégie na roky 2020 až 2030. Vďaka komerčným prostriedkom chce SZĽH vybraným hokejistom pravidelne sprostredkovať možnosť uchádzať sa o priazeň prestížnych zámorských univerzít, akými sú Harvard, Yale, Princeton, Darthmouth, Cornell, Brown, Boston College, St. Thomas, West Point, Penn State, UConn či University of Minnesota.

Ideálnou možnosťou je práve podujatie All Ivy Showcase, na ktoré vyslal SZĽH vlani v apríli 19 mladých slovenských hokejistov, z ktorých viacerí dostali od univerzitných zástupcov ponuku na štúdium, takzvaný „offer“. K ústnemu záväzku, takzvanému „commitmentu“, ktorý zaručuje dohodu o štúdiu, sa z minuloročných účastníkov na All Ivy Showcase dopracovali Šimon Bečár (University of Maine), Jakub Kopecký (St. Lawrence University), Adam Gajan (Univ. of Minnesota-Duluth), Leo Eperješi (University of Maine), Tobias Pitka (Boston Collage).

 Aké podmienky musí spĺňať záujemca o účasť na All Ivy Showcase?

  • je narodený v termíne 1. 1. 2004 až 31. 12. 2006
  • nemá podpísaný profesionálnu zmluvu
  • nemá podpísaného hráčskeho agenta
  • nemá štarty v seniorskej súťaži TIPOS Extraliga SR alebo TIPOS Slovenskej hokejovej lige (výnimkou sú štarty za Projekt SR 18)
  • neprijal žiadne finančné prostriedky od klubu alebo hráčskeho agenta

Hráči, ktorí sa prihlásia do databázy, budú zaradení do širšieho výberu pre reprezentačných trénerov a reprezentačnú komisiu, pričom vybratí hokejisti budú následne nominovaní na dvojdňový výcvikový tábor na Slovensku. Po ňom tréneri zostavia užší zoznam účastníkov, ktorí pocestujú do USA a predstavia sa na ALL IVY SHOWCASE na Floride.

DOTAZNÍK NA REGISTRÁCIU NÁJDETE TU

Prihlasovanie sa uzatvára 10. februára 2023.