SZĽH rozbehol rokovania o spoluorganizácii MS2021, Šatan: "Rozhodnutie je na IIHF"

BRATISLAVA – Bratislava by mohla byť dejiskom jednej zo základných skupín IIHF Majstrovstiev sveta 2021. Slovenský zväz ľadového hokeja rozbehol rokovania s Medzinárodnou hokejovou federáciou. Hovorí sa však aj o záujme Dánska. 

Vedenie SZĽH na čele s prezidentom Miroslavom Šatanom sa spojilo s čelnými predstaviteľmi IIHF v utorok podvečer. „Dohodli sme sa, že do piatka tohto týždňa dáme dohromady dokumentáciu a rozpočet k prípadnej participácii na organizácii svetového šampionátu 2021. Radi by sme zdôraznili, že zatiaľ nie je nič isté. Rozhodovať bude Rada IIHF.“ vysvetlil Miroslav Šatan.

Okrem Slovenska sa hovorí aj o záujme organizátorov z Dánska, ale aj o možnosti, že celý šampionát sa odohrá v Lotyšsku. „Chceli sme ukázať hokejovému svetu, že vieme a chceme pomôcť v krízovej situácii. Urobíme všetko pre to, aby sme radu IIHF presvedčili, že Slovensko je to správne miesto na organizáciu svetového šampionátu. Máme za sebou už aj niekoľko debát s predstaviteľmi vlády, ktorí nám vyjadrili podporu,“ uzavrel Miroslav Šatan. 

Začiatok IIHF Majstrovstiev sveta 2021 je na programe v piatok 21. mája, finále sa uskutoční v nedeľu 6. júna. Slovensko sa v skupine A predstaví s Ruskom, Českom, so Švédskom, Švajčiarskom, Dánskom, Veľkou Britániou a Bieloruskom.