SZĽH pokračuje v školeniach trénerov, 28 z nich sa uchádza o licenciu D

BRATISLAVA (SZĽH) - V termíne od 31. januára do 2. februára absolvovalo 28 trénerov z celého Slovenska záverečnú časť školenia v rámci vzdelávacieho programu I. stupňa v Prievidzi a Žiari nad Hronom. Na jeho konci bude úspešným uchádzačom po zvládnutí záverečnej skúšky udelená trénerská licencia „D".

Na získanie licencie musia záujemcovia absolvovať minimálne 60 vyučovacích hodín školenia, z toho jeden blok všeobecnej prípravy a dva bloky špecializácie ľadového hokeja. Súčasťou školenia trénerov je aj kurz prvej pomoci, ktorý realizuje spoločnosť FALCK. Tréneri v ňom nadobudnú teoretické a praktické poznatky ohľadom udeľovania prvej pomoci hráčom v ľadovom hokeji.

Finálnou časťou školenia sú praktické záverečné skúšky, kde musia tréneri aplikovať získané teoretické vedomosti v praxi. Samostatne vedú pripravenú tréningovú jednotku na ľade aj mimo neho. Po tejto praktickej skúške dostávajú spätnú väzbu a záverečné hodnotenie. V tréningovej jednotke na ľade sa napr. hodnotí nielen organizačnú stránka, ale hlavne obsahová časť, efektivita zapojenia detí/hráčov do tréningovej jednotky, vhodný výber cvičení, interakcia medzi trénerom a hráčom atď.

V prípade úspešného ukončenia školenia bude trénerský absolvent oprávnený pôsobiť vo funkcii asistenta trénera v žiackych kategóriách, respektíve trénera v hokejovej príprave či predprípravke.

Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) organizuje trénerské školenia na pravidelnej báze. Podmienkou ich uskutočnenia je dostatočný počet záujemcov, spravidla približne 15. Školenia v rámci vzdelávacieho programu I. stupňa sú realizované v spolupráci s Fakultou telesnej výchovy a športu Univerzity Komenského v Bratislave, Filozofickou fakultou Univerzity Matej Bela v Bratislave a Fakultou športu Prešovskej univerzity v Prešove. Všetky tri inštitúcie zabezpečujú všeobecnú časť školenia.

Viac informácií o vzdelávaní trénerov nájdete TU.

V prípade záujmu o školenie sa môžeme prihlásiť TU.