SZĽH otvoril malú ľadovú plochu v Tvrdošíne, Šatan: Projekt úspešne pokračuje

TVRDOŠÍN (SZĽH) – Prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja Miroslav Šatan v piatok slávnostne otvoril novú malú multifunkčnú ľadovú plochu v Tvrdošíne. Počet klzísk s rozmerom 40 x 20 metrov postavených v rámci rozvojového projektu zväzu narástol na štyri. Ako prvú spustili do prevádzky vlani v apríli halu v Hriňovej, v decembri k nej pribudli športoviská na východe republiky v Hanušovciach nad Topľou a v Lipanoch. 

Jednotlivé stavby sú financované zo štátneho rozpočtu, zo zdrojov Slovenského zväzu ľadového hokeja aj z mestských peňazí a prostriedkov VÚC. Súčasťou dodávky k multifunkčným plochám od SZĽH je zdroj chladu umiestnený v samostatnom kontajneri, rolba, kontajner pre garážovanie rolby, osvetlenie multifunkčnej plochy, set hokejových bránok a set mantinelov na ohraničenie ihriska.

„Veľmi sa tešíme z toho, že projekt úspešne pokračuje. Možno sme mali na začiatku vyššie ciele, ale máme radosť z každej novej haly. Verím, že čoskoro pribudnú aj ďalšie. Z miest, v ktorých už fungujú malé ľadové plochy, dostávame pozitívnu spätnú väzbu. Deti ich využívajú a tešia sa popularite. Budovanie týchto športovísk sa ukazuje ako dobrý krok,“ povedal prezident SZĽH Miroslav Šatan. 

Oravský región disponuje minimom ľadových plôch. Preto je dokončenie haly pozitívnou správou nielen pre samotné mesto Tvrdošín. „V okolí nie je veľa možností, a tak k nám prichádzajú ľudia z tvrdošínskeho aj námestovského okresu. Nové športovisko posúva mesto vpred, zároveň je to dobrý signál pre mládež a deti, aby sa mohli zlepšovať. Budú mať lepšie možnosti na tréning. Plochu zároveň využijeme v rámci školských programov alebo na verejné korčuľovanie,“ uviedol primátor Tvrdošína Ivan Šaško.

Dlhodobým cieľom SZĽH je inštalovať multifunkčné plochy pri školách v mestách, kde nie je žiadna ľadová plocha. Touto cestou chce deťom sprístupniť klziská, aby vo svojich korčuliarskych a hokejových začiatkoch nemuseli za ľadom cestovať, čím prirodzene rozširuje hráčsku základňu. Na týchto plochách bude možné prevádzkovať viacero ďalších športov potrebných pre všeobecný pohybový rozvoj detí aj počas leta. 

Už čoskoro pribudne na Slovensku piata a šiesta malá multifunkčná ľadová plocha v Hurbanove a v Šoporni. SZĽH zároveň eviduje záujem ďalších samospráv.
 


Fotogaléria