SZĽH nebráni HC Košice v účasti v Lige majstrov, naopak, situáciu aktívne rieši

BRATISLAVA (SZĽH) - Slovenský zväz ľadového hokeja nikdy nebránil klubu HC Košice v účasti v nasledujúcej sezóne hokejovej Ligy majstrov (CHL). Práve naopak, prezident SZĽH Miroslav Šatan a generálny sekretár SZĽH Miroslav Lažo absolvovali v stredu vo fínskom Tampere míting s výkonným riaditeľom košického klubu Miloslavom Klímom aj prezidentom CHL Jorgenöm Lindgrenom s cieľom vyriešiť aktuálnu situáciu.

Zástupca HC Košice na osobnom stretnutí potvrdil vedomosť o tom, že klub, ktorý sa prihlási do Ligy majstrov, musí byť súčasťou súťaže, ktorá je riadená členskou federáciou IIHF. Zároveň uviedol, že si je vedomý toho, že je to podmienka CHL a nie podmienka SZĽH. 

„V závere minulého týždňa sme HC Košice adresovali list, v rámci ktorého sme zástupcom slovenského majstra vysvetlili podmienky účasti v CHL. Zároveň sme dnes absolvovali spoločné rokovanie s výkonným riaditeľom HC Košice Miloslavom Klímom aj prezidentom CHL. Preto nerozumieme iniciatíve časti extraligových klubov, ktorá buď svojou nevedomosťou, alebo účelovou snahou, zavádza verejnosť,“ povedal generálny sekretár SZĽH Miroslav Lažo. 

„Slovenský zväz ľadového hokeja má dlhodobo záujem, aby slovenský zástupca participoval v Lige majstrov. V minulosti sme z dôvodu nezáujmu klubov prišli o miestenku pre slovenský tím. Už začiatkom kalendárneho roka sme sa pod hrozbou pokuty zaviazali, že slovenský majster nastúpi v CHL. Ktokoľvek písal výzvu extraligových klubov ohľadom účasti Košíc v Lige majstrov, je absolútny amatér, ktorý nerozumie kompetenciám SZĽH a ani marketingovému a ekonomickému fungovaniu CHL. Záujmom predstaviteľov Ligy majstrov je, aby bol HC Košice v našom zväzovom systéme patriacom pod IIHF, čo im samotný klub, bohužiaľ, doteraz negarantoval,“ uviedol prezident SZĽH Miroslav Šatan.

SZĽH zároveň vyzýva časť extraligových klubov, aby nerozdúchavali vášne v médiách účelovými vyjadreniami a energiu investovanú do týchto aktivít radšej využili na upokojenie situácie v slovenskom hokeji.