VIDEO záznam z konferencie Digitalizácia slovenského hokeja

BRATISLAVA (SZĽH) – „Čím menej papiera, tým lepšie!“ Týmto heslom sa začal Slovenský zväz ľadového hokeja riadiť od roku 2016. V spolupráci so spoločnosť Stengl sa podarilo spustiť elektronizáciu prakticky všetkých procesov: od registrácie hráča, cez elektronickú matriku po prihlášky do súťaži alebo aj generické vytváranie hráčskych zmlúv. Ale tým sa proces digitalizácie slovenského hokeja ani zďaleka neskončil. Čo nové chystá SZĽH v tejto oblasti bude predmetom celodennej konferencie s názvom „Digitalizácia slovenského hokeja“ ktorá sa uskutoční už tento piatok v hoteli Holiday Inn v Žiline.

 

Nový trénerský portál

Konferenciu otvorí príhovor prezidenta SZĽH Martina Kohúta, v ktorom zosumarizuje prehľad realizovaných projektov v oblasti IT v slovenskom hokeji a predostrie aj víziu tých nasledujúcich. Medzi tie najvýznamnejšie patrí nový trénerský portál, ktorému bude venovaná ďalšia dopoludňajšia časť konferencie. Jeho súčasťou budú šablóny tréningových cvičení, tréningov plávania, testovanie hráčov, vzdelávanie, rozvojové plány hráčov aj trénerov a iné. „Cieľom je vybudovať komunitu, ktorá by zdieľala získané tréningové poznatky s ďalšími trénermi. Komunitu, ktorá dáva možnosť zlepšovať jednotlivé tréningové procesy a dáva možnosť napríklad aj na spätnú väzbu od samotných hráčov,“ naznačuje výhody tejto novinky Alexander Huba, projektový manažér spoločnosti Stengl, ktorá dlhodobo realizuje IT projekty pre slovenský hokej.

 

Portál pre kluby

Ďalšia časť konferencie sa bude venovať klubovým webovým stránkam. SZĽH odprezentuje výhodné možnosti využívania portálu hockeyslovakia.sk. V súčasnosti na podobnej platforme fungujú už stránky klubov z Topoľčian, Trnavy a Trenčína. „Máme na to nástroj, aby sme vytvorili rovnaké rozhranie pre všetky kluby, ktoré o to prejavia záujem. Nejde iba o samotné vizuálne zobrazenie stránky, ale aj prepojenie rôznych tabuliek a štatistík tak, ako pracujú na webe hockeyslovakia.sk,uviedol Huba.

 

Kamerová revolúcia

Súčasťou trénerského portálu bude aj inštalácia a využívanie automatizovaného monitorovacieho systému ľadových plôch. Ide o sofistikované kamery, ktoré budú zaberať sto percent ľadovej plochy. „Je to nadstavbou všetkých možností, ktoré budú klubom poskytnuté. Tréneri sa budú môcť vrátiť k jednotlivým tréningom tak, aby si mohli cvičenia porovnávať a vylepšovať,skonštatoval Huba. Dlhodobým cieľom zväzu je vybaviť touto kamerou všetky slovenské kluby a slúžiť majú najmä pri tréningovom procese v mládežníckych kategóriách. Jedným z kľúčových bodov piatkovej konferencie je, aby si kluby a tréneri z nich vypočuli benefity nového projektu, ktorý môže výrazným spôsobom vylepšiť prácu s mládežou po celom Slovensku. Ďalším nezanedbateľným benefitom pre kluby je, že od hlavného partnera SZĽH spoločnosti Orange získajú pripojenie na internet a aj jeho prevádzku zadarmo.

 

Live prenos z Konferencie SZĽH s názvom Digitalizácia slovenského hokeja