SZĽH má od dnes nové logo, reprezentačné dresy i oblečenie pre hráčov a fanúšikov

BRATISLAVA (SZĽH) – Slovenský zväz ľadového hokeja predstavil verejnosti nové logo, reprezentačné dresy, oblečenie pre reprezentantov aj to, ktoré si fanúšikovia budú môcť kupovať vo zväzovom e-shope.

Doteraz mal SZĽH svoje logo, reprezentácia používala vlastné logo a na drese navyše nosila štátny znak, známy dvojkríž na trojvrší. Slovenský zväz ľadového hokeja sa rozhodol všetky logá zjednotiť. Na tlačovej konferencii, preto predstavil nové logo, ktoré v sebe zachováva črty štátneho znaku, no dodáva mu však hokejový punc. Modifikovaný dvojkríž na červenom štíte sa po novom bude vypínať na trojvrší z pozdvihnutých hokejok, ktoré majú symbolizovať oslavu víťazstva a úspechu. Slovenský zväz ľadového hokeja sa týmto krokom pridal k ostatným národným federáciám, ako Kanada, USA, Švédsko, Fínsko či Česká republika, ktoré na dresoch a oblečení nenosia štátne znaky, ale hokejové logá.

Som rád, že sme urobili krok dopredu a zmodernizovali sme vizuál zväzu a reprezentácie. SZĽH dlhodobo pracuje na ,reštarte´ slovenského hokeja, rozbiehame projekty, ktorých úlohou je priblížiť hokej deťom, rozšíriť hráčsku základňu, vzdelávať trénerov, obnovovať infraštruktúru, jednoducho budujeme hokej a preto aj týmto logom chceme akoby vymedziť novú éru slovenského hokeja,“ povedal o ďalšom dôvode na zmenu prezident SZĽH Martin Kohút, ktorého doplnil riaditeľ Marketingu SZĽH Vladimír Janček: „Našim cieľom je postupne spájať všetky hokejkové športy ako sledgehokej, florbal či hokejbal. Nové logo má teda symbolizovať aj to spojenie, ktoré chceme dosiahnuť. Ďalším dôvodom, prečo sme sa rozhodli pristúpiť k tomuto kroku je, že na nové logo sme si dali udeliť ochrannú známku. Dresy a oblečenia s týmto logom tak budeme môcť oficiálne predávať len my, čím získame ďalšie financie na rozvoj hokeja na Slovensku. Budeme mať tak prostriedky na nákup výstrojov, pomoc klubom a podobne. Jednoducho zavádzame klasický systém, ktorý tu doteraz nebol a ktorý nám prinesie ďalšie prostriedky na zlepšenie hokejového prostredia.

Nové logo sa mi naozaj páči. Nevedel som si predstaviť, že by sme zmenili znak na drese, ale keď som uvidel toto logo, tak ma to potešilo. Je moderné, a navyše vztýčené hokejky symbolizujúce víťazstvo sú pozitívnym odkazom,povedal hokejový reprezentant Marián Hossa, ktorý ešte dodal: „Pocit víťazstva je to najkrajšie, čo môže hráč po zápase zažiť, pozdvihnuté hokejky sa následne symbolický prenesú aj do kabíny a pocitov hráčov, preto som rád, že ich teraz máme aj na drese,“ zakončil trojnásobný víťaz Stanleyho Pohára, ktorý spoločne s prezidentom SZĽH Martinom Kohútom slávnostne odhalil a verejnosti predstavil aj nové reprezentačné dresy s týmto logom.

V nových dresoch bude hrávať reprezentácia už na najbližšom turnaji – na Nemeckom pohári v novembri 2018. Novinkou tiež je, že na dresoch sa už nebudú objavovať logá partnerov a sponzorov SZĽH. „Rokovali sme s každým partnerom osobitne a dohodli sme sa, že dresy ostanú čisté a bez log. Aj týmto by som sa chcel našim partnerom poďakovať za doterajšiu spoluprácu,“ povedal na margo partnerov SZĽH riaditeľ Marketingu SZĽH Vladimír Janček.

Nové dresy budú hráči obliekať v prípravných zápasoch a turnajoch. Počas Majstrovstiev sveta budú mať na sebe dresy, ktoré schvaľuje a navrhuje IIHF. Na hrudi však budú nosiť už nové logo.