SZĽH bude prideľovať na jednotlivé zápasy delegátov

BRATISLAVA (SZĽH) – Slovenský zväz ľadového hokeja zavádza funkciu Delegáta SZĽH na všetkých zápasoch extraligy, 1. ligy a medzištátnych zápasoch. Zväz pracoval na vytvorení skupiny delegátov rok a pomáhal mu pri tom Slovenský futbalový zväz a šéf delegátov SFZ Jozef Chocholouš, ktorý funkciu delegáta zakladal aj na futbalovom zväze.

Delegát SZĽH bude dozerať nad priebehom zápasu. Výsledky a závery z neho bude konštatovať v protokole, ktorý bude jedinou nezávislou správou. Protokol zo zápasu bude brať do úvahy disciplinárna komisia, súd aj orgány činné v trestnom konaní. Delegát zápasu bude zároveň verejný činiteľ.

Delegát SZĽH urobí hodinu a pätnásť minút pred zápasom poradu, na ktorej zistí, či každá osoba podieľajúca sa na priebehu zápasu má vytvorené vhodné podmienky na prácu. Následne bude nestranne pozorovať stretnutie a po stretnutí prebehne ďalšia porada, na ktorej môže každý zhodnotiť priebeh a fungovanie všetkých zložiek.

Týmto krokom chce SZĽH zlepšiť kultúru, podmienky a úroveň hokeja na Slovensku. Napríklad nie všetky štadióny na Slovensku patrila klubom. Delegát SZĽH tak môže poukázať na nedostatky, aby to nemusel robiť klub, čím by sa mohol dostať do konfliktu s prenajímateľom, teda samosprávou alebo mestom.

Slovenský zväz ľadového hokeja zorganizoval 15. až 16. septembra seminár Delegátov SZĽH a následne delegáti začali svoju činnosť.