SZĽH a TRK SOPK podpísali memorandum o spolupráci pri podpore rozvojových programov hokeja v regióne Trenčín

BRATISLAVA (SZĽH) 14. jún 2018 – Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) a Trenčianska regionálna komora Slovenskej obchodnej a priemyselnej komory (SOPK) podpísali Memorandum o spolupráci. Jeho cieľom je vytvorenie vzorového modelu spolupráce medzi slovenským hokejom a regionálnou komorou SOPK a podpora rozvojových programov hokeja v trenčianskom regióne.

SZĽH chce spolu s Trenčianskou župou, krajským mestom Trenčín, mestom Partizánske a postupne aj s ďalšími partnerskými mestami vybudovať v TSK vzorový hokejový región, v ktorom bude postupne nastavený komplexný inovatívny športovo-vzdelávací systém spolu so zázemím športovej infraštruktúry. Slovenský hokej tak chce pomôcť vychovávať nielen budúcich „zlatých chlapcov“, či hviezdy NHL, ale najmä kvalitných a hodnotových mladých ľudí, žiadaných pre svoje vlastnosti a schopnosti na trhu práce. Teraz hokejový zväz získal významného strategického partnera aj zo súkromného sektora, ktorý mu má v tomto smere pomôcť – Trenčiansku regionálnu komoru SOPK.

Slovenský zväz ľadového hokeja novému partnerovi za prejavenú dôveru ďakuje a teší sa na spoluprácu. „Chceme vytvoriť vzorovú spoluprácu, odraziť sa od pilotného projektu a postupne podobný model zaviesť na celé Slovensko, aby sme vychovávali hokejové hviezdy a úspešných ľudí. Na to však potrebujeme silných partnerov,“ povedal pri podpise memoranda generálny sekretár SZĽH Miroslav Valíček.

Sme radi, že práve v trenčianskom regióne, ktorý má bohatú hokejovú históriu, vznikne pilotný projekt. Chceme spoločne so Slovenským zväzom ľadového hokeja prostredníctvom chystaných projektov formovať mladú generáciu, aby bola cieľavedomá, aby mala zmysel pre povinnosti a pre hodnoty. Veríme, že keď podchytíme mladú generáciu a naučíme ich tieto veci prostredníctvom športu, budú z nich úspešní ľudia či už v hokeji alebo bežnom živote,“ povedal na margo spolupráce predseda predstavenstva Trenčianskej regionálnej komory SOPK Boris Paulen.


Fotogaléria