SZĽH a Bratislavský kraj rozdali klubom dvanásť kusov brankárskej výstroje

BRATISLAVA (SZĽH) – Iniciatíva Jána Lašáka podporiť mladé brankárske talenty sa po takmer roku vrátila do Bratislavského kraja.

Na štvrtkovom odovzdávaní 12 kusov výstroje (lapačka, vyrážačka, betóny, hokejka) sa okrem reprezentačného trénera brankárov zúčastnil aj predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba. Župa prispela na nové výstroje čiastkou 5-tisíc eur. „Chcem sa poďakovať županovi a bratislavskej župe za túto podporu. Opäť sa zišlo pár ľudí, ktorým ide o zlepšenie podmienok pre hokejovú mládež,“ povedal Ján Lašák.

Tentokrát putovali výstroje do deviatich klubov v Bratislavskom kraji. Na novú výbavu poskytla podobne, ako v iných krajoch, spoločnosť Bauer 40-percentnú zľavu. „Za to som im maximálne vďačný. V Baueri sú veľmi ochotní ľudia a dlhodobo nás podporujú v našej iniciatíve,“ skonštatoval majster sveta z Göteborgu 2002.

Výstroje si odnieslo deväť klubov, konkrétne: SLOVAN Bratislava – mládež, Ružinov 99 Bratislava, HO HAMIKOVO Hamuliakovo, HC Petržalka 2010 Bratislava, HK Bratislava, HOBA Bratislava, Speeders Bratislava, HK 18 Karpatský Sokol a HC Slovakia Talents.

Podporu tak prijali všetci riadni členovia SZĽH okrem jediného. „Hokejová akadémia Zdena Cígera sa rozhodla túto výstroj neprijať. Akceptovali sme ich rozhodnutie a výstroj sme posunuli inému klubudodal Lašák.