Surový zažíva déja vu, Liptáci blízko k vyrovnaniu negatívneho rekordu

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ (SZĽH) - Nevyhrať v úvodných pätnástich zápasoch sezóny nie je príjemné pre žiadne mužstvo. V slovenskej extralige to v minulosti nedokázala Detva, v tomto ročníku sa to podarilo Liptovskému Mikulášu, ktorý po pätnástej prehre pridal v utorok aj šestnástu. Zverenci Milana Jančušku veria, že sa v tabuľke najhorších vstupov do ročníka neosamostatnia.

Detva v ročníku 2017/18 prehrala v úvodných pätnástich vystúpeniach, vtedy zaváhala aj proti reprezentačnej dvadsiatke. Až v šestnástom si poradila s Popradom 7:3, ukončila svoju negatívnu sériu a pripísala si premiérové víťazstvo v najvyššej súťaži. Liptovský Mikuláš v tomto súťažnom ročníku poznačenom koronavírusom kráča od jednej prehry k druhej a z prvých šestnástich duelov majú na konte víťazstiev nulu. Blízko k nemu bol vo Zvolene, kde prehral až po predĺžení, či vo dvoch súbojoch proti Nitre, ktoré veľmi dobre začal, ale napokon po gólových prestrelkách prehral. Rovnako tak v Trenčíne. Na Považí viedol 2:1, no napokon prehral 2:5. Do tabuľky sa mu započítavajú aj dve kontumačné prehry 0:5 za nepricestovanie do Detvy a chýbajúce zodpovedné osoby v Košiciach. Podľa súťažného poriadku SZĽH druhá kontumácia znamená aj odpočet troch bodov a Liptáci tak majú v tabuľke momentálne mínus dva body.

„Raz už to musíme zlomiť a vyhrať. Nedá sa neustále len prehrávať. Verím, že už v ďalšom stretnutí smolnú sériu zlomíme a pobijeme sa o víťazstvo. Séria prehier nie je príjemná predovšetkým na psychiku,“ povedal krídelník Maroš Surový.

Dvadsaťštyriročný odchovanec Banskej Bystrice pred troma rokmi zažil negatívnu sériu Detvy. Aj po skúsenostiach spod Poľany vie, ako môže jeden úspešný výsledok mužstvu pomôcť. „Máme videoanalýzy, snažíme sa zmeniť taktiku, tvrdo trénujeme. Stále nám však niečo chýba. Či už dostaneme lacné góly, alebo nás súperi prevýšia v presilovkách.  Neostáva nám nič iné len bojovať a veriť v úspešné výsledky,“ hovoril Surový.

Výkony Liptákov ovplyvňuje aj neustále cestovanie. V domovskom stánku MHK 32 rekonštruovali ľadovú plochu, s ktorou boli v minulosti veľké problémy, minulý týždeň osadili pod strop arény aj novú multifunkčnú kocku a už čoskoro by sa v hale mali hrať prvé zápasy. Mikulášania, ktorí doteraz nastupovali len na ľadoch súperov, sa už nevedia dočkať domácej premiéry. Mali by si ju odkrútiť v nedeľu 6. decembra proti Michalovciam. Druhú polovicu základnej časti odohrajú „bryndziari“ takmer celú v domácom prostredí. „Je to ťažké. Každý druhý, tretí deň nasadáme do autobusu a cestujeme tri, štyri hodiny. Súperi sú oddýchnutejší. Nemôžeme sa však na cestovanie vyhovárať,“ dodal Maroš Surový.

Rekord ligy v počte prehier za sebou drží reprezentačný výber dvadsiatky, ktorý v sezóne 2010/11 prehral dvadsaťkrát za sebou. Ak si odmyslíme dvadsiatku, negatívny rekord drží Kežmarok. Ten v sezóne 2008/09 prehral sedemnásťkrát za sebou.