Súper ma provokoval, tak som ho posadil na zadok, hovorí 15-ročný debutant Molnár

NITRA (SZĽH) - Devätnásť dní od posledného zápasu medzi Nitrou a Liptovským Mikulášom sa zopakoval takmer rovnaký scenár. Liptáci opäť vyhrávali na začiatku stretnutia o dva góly, no rovnako ako 8. novembra v Nitra aréne napokon nevyhrali.

Špeciálny večer prežil útočník Nitry Ondrej Molnár, ktorý sa vo veku 15 rokov, 9 mesiacov a 19 dní stal tretím najmladším hráčom slovenskej najvyššej súťaže. Zápas s posledným mužstvom tabuľky jeho očami neprebiehal ideálne. „Tréner nebol nadšený z výkonu tímu, ale mňa pochválil, takže som spokojný. Ja som si zápas užíval,“ načal rozhovor usmiaty mladík.

Nitriansky odchovanec nastúpil v treťom útoku po boku Adriána Holešinského a Róberta Lantošiho. Spoluprácu s rýchlonohými útočníkmi si po zápase pochvaľoval. „Chlapci z útoku ma tiež pochválili a aj mi počas zápasu radili,“ okomentoval solídne vyzerajúcu súhru. Okrem toho, že sa šikovný útočník dostal medzi najmladších hráčov v histórii súťaže, má možnosť prekonať ďalší zaujímavý míľnik. Ak sa Molnárovi podarí skórovať za Nitru do 7. marca 2021, prekoná aktuálne „bradatý“ rekord Mariána Gáboríka. Ten dosiahol gól ako najmladší hráč v roku 1998 vo veku 16 rokov a 27 dní. Rodák z Nitry má teda o motiváciu postarané. „Vyrátané to nemám, snažím sa na to nemyslieť. Sústredím sa na skvelú hru a pomoc tímu, no snáď príde aj ten gól,“ uvoľnene reagoval a nepripúšťal si tlak.

Mladý Ondrej Molnár sa nebál ani osobných súbojov. Zdroj: Rastislav Búgel

Prvú šancu na pokorenie rekordu mal aj s Liptovským Mikulášom, ale v druhej tretine sa mu puk zviezol po čepeli a dobrú šancu nedokázal zakončiť. „Mohlo to padnúť, no nestalo sa. Ešte sú ďalšie zápasy, takže netreba vešať hlavu a idem ďalej,“ uvedomuje si mladík, že tlačiť na pílu v podobných prípadoch nemá význam. Na ľade strávil takmer 13 minút a na súperovu bránku vyslal dve strely.

Okrem tvorivosti preukázal, že je pripravený aj na osobné súboje, ktoré medzi seniormi nebudú ľahké. Ani v tejto činnosti sa však nezľakol a v prostrednej časti hry si pripísal pekný hit v útočnom pásme, ktorý jeho súper neustál. „Trochu ma provokoval, že som mladý, tak som ho posadil na zadok,“ zasmial sa a sebavedomo poznamenal krídelník, ktorý zrejme nastúpi aj na nedeľňajší zápas s Trenčínom. Cieľom mladíka je udržať sa v kádri trénera Stavjaňu. „Určite by som chcel zostať v Nitre čo najdlhšie. Keď to však príde, rád sa vrátim za chalanmi do projektu,“ načrtol blízku budúcnosť hráč reprezentačnej „osemnástky“, ktorý  v minulej sezóne, vo veku kadeta, atakoval prvú desiatku produktivity dorasteneckej extraligy! V 51 dueloch si pripísal solídnych 60 kanadských bodov (27+33).

Najmladší hráči v extralige

1. Andrej Podkonický (HKM Zvolen) 15 rokov, 4 mesiace a 19 dní, sezóna 1993/1994
2. Šimon Nemec (HK Nitra) 15 rokov, 6 mesiacov a 29 dní, sezóna 2019/2020
3. Ondrej Molnár (HK Nitra) 15 rokov, 9 mesiacov a 19 dní, sezóna 2020/21
4. Michal Ivan (HKM Zvolen) 15 rokov, 10 mesiacov a 14 dní, sezóna 2015/2016
5. Peter Valent (HC´05 Banská Bystrica) 15 rokov, 11 mesiacov a 29 dní, sezóna 2012/2013