Súd zastavil návrh na začatie konkurzu voči Novým Zámkom

NOVÉ ZÁMKY (SZĽH) – Okresný súd Bratislava I zastavil konkurzné konanie voči extraligovému klubu Nové Zámky v plnom rozsahu. Návrh naň za účelom vyhlásenia konkurzu ešte minulý rok podala štvorica bývalých novozámockých hráčov Miroslav Zaťko, Henrich Ručkay, Richard Nejezchleb a Filip Dundáček v zastúpení agenta Tomáša Krejčího. 

Časom sa k navrhovateľom pridali Janis Andersons a Lukáš Hvila. Pristúpiť chcel aj Mathieu Henderson, jeho podnet však súd zamietol, keďže prišiel deň po ukončení dokazovania. Rovnako zamietol vyhlásenie konkurzu a konanie zastavil. Nové Zámky deklarovali, že sú platobne schopné, čo znamená že na bankových účtoch i v pokladni majú dostatočný obnos finančných prostriedkov a nemeškajú s platbami po lehote ich splatnosti. Pohľadávky, ktorými operovali navrhovatelia, odmietol klub vyplatiť pre ich sporný charakter. Súd v tomto zmysle konštatoval, že konkurzné konanie neslúži ako záložná metóda vymáhania pohľadávok. O ich opodstatnenosti má rozhodovať súdne konanie v civilnom spore.

Z uvedených skutočností vyplýva, že Výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja udelil Novým Zámkom licenciu na štart v Tipsport Lige 2019/20 oprávnene a v súlade so Smernicou SZĽH pre udeľovanie súťažnej licencie a nakladanie s ňou.