Štvorgólový finiš SR 18 v dueli s lídrom z Trenčína

 

Slovenská radosť SR 18 po vyrovnávajúcom góle. Foto Jakub SúkupTím SR 18 sa priblížil na bod k vedúcdj Dukle Trenčín, foto Jakub Súkup

BRATISLAVA - Šlágrom tohto víkendu v nadstavbovej A-skupine (o 1. - 6.  miesto) v Extralige juniorov je bezpochyby dvojzápas  reprezentačnej "osemnástky" Slovenska s juniormi Trenčína, teda súboj druhého v tabuľke s lídrom. Sobotňajší duel 13. kola zvládli lepšie mladí repreztanti, ktorí impozantne v záverečnej tretine otočili výsledok z 0:2 na víťazných 4:2! Priblížili sa tak na jediný bod k Dukle a v nedeľu tak môžu od 14.00 znovu na ľade Arény Ondreja Nepelu zaútočiť na čelo tabuľky.

Extraliga juniorov - nadstavbová časť -skupina A (o 1. - 6. miesto) - 13. kolo - sobota:

Slovensko „18“ – Dukla Trenčín 4:2 (0:1, 0:1, 4:0) 

Stretnutie dvoch najlepších si rozhodne zaslúžilo početnejšiu kulisu. Aktéri si pred uvodným buly minútou ticha uctili pamiatku v piatok zosnulého generálneho manažéra a trénera tipsportligovej Dukly Ján Kobezdu. Trenčania s čiernymi páskami na rukáve dve tretiny naznačovali svoje vysoké herné kvality. Produkovali miestami až mužský hokej  a v polovici stretnutia viedli 2:0, keď na hre domácich bolo vidno rešpekt pred staršími a skúsenejšími Trenčanmi. Zverenci tréner Norberta Javorčíka nastúpili do poslednej tretiny ako vymenení. Už v 43. sekunde po ukážkovej prihrávke Fafráka spoza bránky znížil Havrila na 1:2. O necelé dve minút bolo vyrovnané: v oslabení 3 ku 4 vystihol Liška prihrávku a blafákom prekonal Kostelného, ktorý zaváhal s vykorčuľovaním proti strelcovi. Na ľade sa odvíjal úplne iný obraz. Mladí reprezentanti odhodili rešpekt, pridali do svojich kombinácií viac vtipu, v koncovke zasa dôrazu a výsledkom boli ďalšie pekné góly. Najskôr pbranca Demo v 49. min, strelou od modrej zabezpečil tímu SR vedenie a v 56. min. bol asistentom pro góle, keď jeho puk od modrej pred Kostelným výbornej spracoval Urbánek a nedal brankárovi šancu. V tejto fáze mali hostitelia očividne ľahšie  nohy, útočníkov hostí  naďalej oberal o radosť  brankár Pavličko. Bol ozajstným pilierom, len v poslednej tretine zlikvidoval tri vyložené šance Dukly. 

 

Norbert Javorčík (tréner SR 18): "Záverečná tretina bola z našej strany naozaj výborná. Po hernej stránke nechýbala kvalita v našej hre ani v prvých dvoch dvadsaťminútovkách, no mali sme ich odohrať vo väčšom nasadení.  Chlapcov brzdil zbytočný rešpekt pred súperom, v ktorého radoch korčuľovali o. i. bývalí  hráči z reprezentačnej dvadsiatky alebo zo seniorky Dukly. Dve tretiny sme našich zverencov nabádali, aby zahodili rešpekt, uvoľnili sa. Asi sa nám to podarilo, pretože na ľad priniesli mladícku drzosť, elán, vtip i výdatný korčuliarsky pohyb. Treba však povedať, že kľúčovým faktorom bol koncentrovaný výkon Daniela Jakuba Pavlička. Držal nás stále nad vodou a nedovolil, aby nám Trenčania výraznejšie gólovo odskočili.  V nedeľu od 14.00, teda o necelých 20 hodín nastúpime opäť proti Dukle.  Tieto dvojzápasy v nadstavbe proti rovnakým súperom sú veľmi náročné, ale musíme naučiť našich zverencov, aby ich zvládli bez herných výkyvov. Obrazne povedané: zajtra musíme pokračovať tam, kde sme dnes skončili .Plne koncetrovaní a s maximálnym nasadením od prvého buly. Na aprílovom svetovom šampionáte si nemôžeme dovoliť ani najmenší výpadok."

Góly: 41. M. Havrila (Fafrák, A. Liška), 43. A. Liška, 49. D. Demo (Giertl, Fafrák), 56. Urbánek (D. Demo) – 5. E. Smolka (Pataky, M. Hecl), 30. Tužinský (D. Novák). 

Vylúčenia 4:6, navyše A. Themár (Trenčín) 10 min. za napadnutie do oblasti hlavy a krku, presilovky 0:0, oslabenia 1:0. Strely na bránku 32:32. Rozhodovali: Stano – J. Tvrdoň, Výleta, 121 divákov 

SR „18“: D. J. Pavličko – A. Šimurda, Kupec, Dužek, Martin Majerík, Boldižár, M. Bučko, Jakab, D. Demo – Fafrák, J. Urbánek, A. Liška - P. Regenda, M. Havrila, Stacho – O. Okuliar, R. Jakubec, Faško-Rudáš – R. Szabo, Giertl, P. Halama. 
Trenčín: Kostelný – A. Hatala, D. Trška, L. Ďurkech, S. Šefčík, Božík, A. Themár, Birás – D. Novák, Tužinský, Špankovič – M. Hecl, Pataky, E. Smolka – Škvarka, Hulman, A. Šiška.

Ďalšie výsledky 13. kola: 

MMHK Nitra - Slovan Bratislava 5:1 (3:0, 2:1, 0:0), E. Gubo 2+2, M. Mrázik 1+2, HK ŠKP Poprad -HC ´05 Banská Bystrica 5:3 (2:1, 1:1, 2:1), R. Václav 1+2 - Tamáši 2+1

Predohrávka 14. kola:

HK ŠKP Poprad - HC ´05 Banská Bystrica 4:3 (1:0, 3.3, 0.0)