Stúpajúce Michalovce zbierajú nuly, padajúcej Detve zvlhol pušný prach

V pohode hrajúca michalovská Dukla strácala pred domácim zápasom proti Detve na súpera spod Poľany iba jediný bod a netajila sa tak úmyslom posunúť sa na piatu priečku tabuľky. Predsavzaté splnili Zemplínčania vo veľkom štýle a výsledkom bol triumf 4:0.

„Nebol to náš najlepší výkon, ale našli sme cestu k víťazstvu,“ ocenil asistent trénera Dukly Ivan Droppa. „Opäť sme nedostali gól a veľký podiel na víťazstve tak má i brankár Tomek. Posunuli sme sa opäť trochu vyššie a chlapcom dáme dva dni voľna. Verím, že od stredy sa začneme pripravovať opäť s plnou energiou a budeme pokračovať v tomto trende.“

„Líšky“ dostal do pohody už gól Anttiho Erkinjunttiho z tretej minúty a keď potom nevyužili šance na vyrovnanie Grayson Downing a Maxim Askarov, udreli opäť domáci. Nádhernou prihrávkou Mareka Mašlonku nepohrdol Peter Galamboš a strelecky trápiaci sa hostia už nenašli odpoveď.

„Išli sme do toho s jednoznačným úmyslom vyhrať. Detva hrala dobre a klobúk dole pred tým, ako ubránili naše presilovky. Strelili sme však potrebné góly a máme dôležité tri body. Vyzdvihnúť musím výkony našich brankárov. Škorvánek nás podržal v Miškovci, teraz to napodobnil Tomek,“ upozornil Galamboš na dve nuly v rade.

 

„Nula vždy poteší, ale je to iba taká maličkosť,“ zareagoval s úsmevom Tomáš Tomek. „Podstatné je víťazstvo, ktoré nás opäť priblížilo k prvej štvorke. Tie nuly navyše idú do peňazí a asi to budeme musieť prehodnotiť.“

Michalovský triumf spečatili v tretej tretine Kanaďania Jordan Hickmott s Chrisom Lalancettom a bonusom k hladkému víťazstvu bol spomínaný posun na piatu priečku tabuľky.

„Ak chceme byť na vyšších poschodiach, tak musíme takéto zápasy zvládať. Som rád, že sa nám to podarilo. Dúfajme, že v tom budeme pokračovať ďalej,“ zamyslel sa Tomek, na ktorého nadviazal Galamboš. „Našim minimálnym cieľom je prvá šestka, ale pokiaľ budeme hrať takto, tak môžeme ísť ešte vyššie. Tabuľka je však veľmi vyrovnaná a musíme teda myslieť od zápasu k zápasu.“

Zemplínčania strácajú na štvrtú Nitru iba bod a v januári nezabodovali iba v jednom z desiatich zápasov.

„Je za tým tvrdá robota a to, že hráči uverili pokynom trénera. Nič iné ako poctivá práca za tým nie je,“ okomentoval michalovský vzostup Ivan Droppa.

 

Opačné emócie momentálne prežívajú pod Poľanou. Detva prehrala tretí zápas v rade a v tabuľke ju preskočili Michalovce i Nitra.

„Podobne ako v predošlých zápasoch, ani teraz sme nepodali zlý výkon. Opäť sme však boli neefektívni a za posledných šesť zápasov máme priemer gól na zápas. To znehodnocuje našu hru a prácu. Preto nevyhrávame a nebodujeme,“ skonštatoval tréner Ernest Bokroš.

 

„Medvede“ prišli po odchode Tomasa Sholla a zranení Romana Petríka o kvalitne chytajúcu brankársku dvojicu a ťarcha zodpovednosti sa presunula na plecia dvadsaťročného Patrika Lietavu.

„Áno, vypadli nám jednotka i dvojka, ale prehry by som nepripisoval na vrub mladého Lietavu. Aj teraz dostali tri góly po tečovaných strelách a štvrtý z nájazdu. Chlapec si svoje miesto zastal. Neprehrali sme kvôli nemu, ale kvôli spomínanej slabej efektivite. Potrebujeme góly. Momentálnym problémom Detvy je produktivita,“ zdôraznil Bokroš a útočník Ján Sýkora s ním absolútne súhlasí. „Nie je to len o tomto zápase, ale v poslednom období sa nám jednoducho nedarí strieľať góly. Pri predošlých prehrách sme strieľali málo, teraz sme si vypracovali zo dve kvalitné príležitosti, ale nepremenili sme ich. Potom je to ťažké.“

Podpoľanci vystali v Michalovciach tridsať striel, no viac ako gól nestrelili od 6. januára a tentoraz dokonca vyšli prvýkrát v sezóne strelecky naprázdno.

Bol to veľmi ťažký zápas. Súper hral výborne a z pohľadu ofenzívy nám toho veľa nedovolil. Potrebujeme začať strieľať góly, pretože toto nás teraz sužuje,“ povzdychol si obranca River Rymsha.

Štyri prehry z posledných piatich zápasov nepomáhajú psychike tímu, no plakať nad rozliatym mliekom Detvancom nepomôže.

„Hore nás vytiahla tvrdá práca a vždy je horšie ísť zhora dole, ako naopak. Máme svoje problémy a potrebujeme ich vyriešiť čo najskôr. Chlapci robia všetko, čo je v ich silách. Sužujú nás však presilové hry a spomínaná koncovka. Toto potrebujeme zlepšiť, inak úspešní nebudeme,“ dodal tréner Ernest Bokroš.


Prehľad zápasu

4
Góly Góly
0
42 (9,52 %)
Strely na bránu Strely na bránu
30 (0,00 %)
30 (100,00 %)
Zákroky Zákroky
38 (90,48 %)
1/6 (16,67 %)
Presilové hry Presilové hry
0/4 (0,00 %)
4/4 (100,00 %)
Oslabenia Oslabenia
5/6 (83,33 %)
27/58 (46,55 %)
Vhadzovania Vhadzovania
31/58 (53,45 %)
Kompletný prehľad zápasu

Fotogaléria

Súvisiace články